TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIA News: Rakentamassa osaavaa ja tietävää Suomea

Liity onnittelijoidemme ja muutoksen tekijöiden joukkoon ja lahjoita Tietotekniikan tutkimussäätiölle.

Hyvä lukija! Suomi tarvitsee sinun panoksesi opetuksen ja tutkimuksen kehittämiseen.

TIVIAn 65. juhlavuoden kunniaksi sinulla on mahdollisuus osallistua suomalaisten nuorten tutkijoiden ja tietotekniikka-alan tulevaisuuden kehittämiseen. Liity onnittelijoidemme ja muutoksen tekijöiden joukkoon ja lahjoita Tietotekniikan tutkimussäätiölle.

Tutkimussäätiö on palkinnut vuosikymmenten aikana liiketoiminnan tietojärjestelmien, tietojenkäsittelyn, tietotekniikan, tietoliikenteen, ohjelmistosuunnittelun, systeemityön, käytettävyyden, tietohallinnon ja tietoturvan tutkimusta sekä näiden opetukseen liittyvää kehittämistä ja yhteiskunnallista sivistystyötä. TIVIAn asiamiehen hallinnoiman Tietotekniikan tutkimussäätiön rahoituksella on mahdollistettu ohjelmoinnin opetuksen käynnistäminen suomalaisissa peruskouluissa, maamme parhaiden nuorten osallistuminen kansainvälisiin kilpailuihin, tuettu tyttöjen ohjelmoinnin opetusta ja käynnistetty valtakunnallinen koodauksen opetus ennen sen tuloa osaksi perusopetuksen opetussuunnitelmaa. Apurahojen avulla on mahdollistettu uusia näkökulmia, oppialoja, kilpailukykyä edistäviä avoimia luentosarjoja ja yhteiskunnalle tärkeiden ulkomaisten tutkijoiden vierailuja Suomessa.

Tietotekniikan tutkimussäätiö ottaa kiitollisuudella vastaan niin yrityksiltä kuin yksityishenkilöitä rahalahjoituksia ja testamentteja, jotka ohjataan lyhentämättöminä säätiön hallinnoimiin varoihin. Tietotekniikan tutkimussäätiö ei saa harjoittaa liiketoimintaa. Yksityishenkilöiden, yhdistysten, järjestöjen ja elinkeinoelämän lahjoitukset ovat keskeinen säätiön varojen lähde. Vastaanotamme testamentti-, merkkipäivä- ja muita lahjoituksia käytettäviksi suomalaisen tietotekniikan monialaisen tutkimuksen hyväksi. Yksityishenkilöiden lahjoitukset eivät vaikuta lahjoittajan eivätkä säätiön verotukseen. Lahjoitukset kokonaisuudessaan kartuttavat säätiössä apurahoihin käytettävissä olevia varoja. Lahjoituksen jälkeen saat käyttöösi tukijamateriaaleja, joita jakamalla voit esimerkiksi sosiaalisessa mediassa kertoa, että olet mukana rahoittamassa suomalaisen yhteiskunnan tietotekniikan opetusta, tutkimusta ja sivistystyötä. Pienikin lahjoitus on arvokas. Lahjoittamista harkitsevan kannattaa kääntyä säätiön asiamiehen puoleen yksityiskohtien selvittämiseksi ennen lahjoituksen tekoa. 

Lahjoittamisesta saatte lisätietoja ottamalla yhteyttä säätiön asiamieheen Mika Heleniukseen: mika.helenius(at)tivia.fi tai tivia(at)tivia.fi.

2010-luvulla jaetut väitöskirjapalkinnot

2017 Miika Aittala, Aalto-yliopisto
  Computational Methods for Capture and Reproduction of Photorealistic Surface Appearance
2016 Teppo Niinimäki, Helsingin yliopisto
  Approximation Strategies for Structure Learning in Bayesian Networks
2015 Ville Salo, Turun yliopisto
  Subshifts with Simple Cellular Automata
2014 Markus Salo, Jyväskylän yliopisto
  Explaining Users’ Critical Incidents of Physical Mobile Interactions
2013 Jouni Siren, Helsingin yliopisto
  Compressed Full-Text Indexes for Highly Repetitive Collections
2012 Satu Jumisko-Pyykkö, Tampereen teknillinen yliopisto
  User-Centered Quality of Experience and Its Evaluation Methods for Mobile Television
2011 Wilhelmiina Hämäläinen, Helsingin yliopisto
  Efficient Search for Statistically Significant Dependency Rules in Binary Data
2010 Päivi Majaranta, Tampereen yliopisto
  Text Entry by Eye Gaze

 

Nimi: Tietotekniikan tutkimussäätiö

Asiamies: Mika Helenius

Rekisterinro: 1496039-5

Perustettu: 9.10.1980

Tilinro: FI0757211520065546

Viesti: TIVIAn 65. juhlavuosi

 

kategoriassa TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi