TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIA News: Opiskelijoiden Asteriski 45 vuotta!

Asteriski ry on Turun yliopiston tietojenkäsittelytieteiden ainejärjestö. Asteriski on tähtimäinen typografinen merkki *. Asterix on pieni ja ovela gallialainen.

Asteriski ry, eli Turun yliopiston tietojenkäsittelytieteiden opiskelijoiden ainejärjestö, vietti lauantaina 4.3.2017 45-vuotisen taipaleensa kunniaksi vuosijuhlia.

Kyseessä on järjestö, joka aloitti toimintansa Turussa vuonna 1972 ja vähällä oli, ettei yhdistystä nyt tunnettaisi nimellä Punch-Klubi (Reikäkorttiklubi). Eihän nykyopiskelija välttämättä edes ymmärtäisi yhtäläisyyttä tietojenkäsittelytieteiden ja nyrkiniskujen välillä. Toisaalta, voisi kuvitella, että järjestön nimen lausuminen oikein olisi helpompaa, siinä kun ei olisi (yllättävän monelle) hankalaa sk-äännettä…

Pääjuhlaa ennen järjestetty cocktail-tilaisuus tarjosi osallistujilleen aitiopaikan seurata kutsuvieraiden välittämiä tervehdyksiä ja ihastella ainejärjestölle tuotuja lahjoja Turun yliopiston Agora-rakennuksessa. Lahjoina ainejärjestö vastaanotti muun muassa oman pomppulinnan ja huomattavan määrän virvokkeita, joita myös vieraat pääsivät nauttimaan.

Iltajuhlaa vietettiin Åbo Akademin perinteikkäällä oppilaskuntatalo Kårenilla, jossa erinomaisen ruoan lisäksi pääsimme nauttimaan mielenkiintoisista keskusteluista ja moninaisista puheista. Illan juhlapuheen piti Jouni Järvinen, henkilökuntaan aiemmin kuulunut erittäin pidetty yliopistolehtori, jonka lisäksi kuulimme muun muassa myös TIVIAn toiminnanjohtajan Mika Heleniuksen tervehdyksen. Juhla huipentui mieskvartetti Kosteiden Kosijoiden esitykseen ja salonkitansseihin.

Innokkaimmat juhlijat löysivät tiensä pääjuhlan jälkeen salaiseen jatkopaikkaan, eli yökerho Vegasiin, jonka yksityiskäyttöön varattu Backstage tarjosi hyvät oltavat juhlakansalle aina yömyöhään asti. Sunnuntaina järjestetty silliaamiainen otti lopulta vastaan enemmän tai vähemmän väsyneet juhlijat kera paljun ja runsaan ruokatarjoilun.

Asteriskin vuosijuhlat olivat siis jälleen kerran menestys. Omasta ja TIVIAn hallituksen puolesta haluankin kiittää järjestäjiä ja vielä kerran onnitella Asteriski ry:tä kuluneen 45 vuoden johdosta.

Lopuksi hyvä muistisääntö. ”Ota riski (vaikka töihin tai kumppaniksi), yleensä se kannattaa”.

Asteriski ry on Turun yliopiston tietojenkäsittelytieteiden ainejärjestö. Asteriski on tähtimäinen typografinen merkki *. Asterix on pieni ja ovela gallialainen.

Teksti: Arttu Laitinen

Kuva: Samii Nieminen

 

kategoriassa TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi