TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIA News: ICT-ala imaisee mukaansa monipuolisiin työtehtäviin ja harrastetoiminnan pariin

Juhani Juselius toimii Viestintävirastossa johtavana asiantuntijana. Viestintävirasto on rohkea viestintämarkkinoiden ja -palvelujen valvoja ja edistäjä kansalaisten ja elinkeinoelämän hyväksi.

Haastattelemme TIVIA-yhteisömme jäseniä, joilla on mielenkiintoinen uratarina jaettavanaan. Tällä kertaa vuorossa on monipuolinen vaikuttaja, Juhani Juselius, joka toimii MiitIT:n (ent. Hetky) ja Suomen Internet-yhdistyksen (SIY) johtokunnissa sekä TIVIAn vaalivaliokunnassa.

”Mistä kaikki lähti liikkeelle ja mihin se on johtanut”

Juhani Juselius kiinnostui tietotekniikasta jo pienenä tutustuttuaan Commodore 64:n ohjelmointiin. Myöhemmin hän luki Otaniemessä ylimääräisiä ohjelmoinnin kursseja. Tämä johti siihen, että DI-työstä tulikin erään venäläisen voimalaitoksen taloudellisuutta seuraavan sovelluksen ohjelmointi. Kauaa ei energia-ala pidellyt kiinni Juseliuksesta, kun hän jo siirtyi Soneralle.

Soneralla Juselius ehti vastata usean eri tuotteen tuotehallinnasta sekä loppuvaiheessa internet-verkon komponenteista ennen seuraavaa siirtoa, joka tapahtui vuonna 2004. Siitä alkoi pidempi ura Viestintävirastossa, jossa hän toimii tälläkin hetkellä. Tehtävässä hän on vastannut ja koordinoinut .fi-päätteisten internetin osoitteiden rekisteröinnistä ja toimivuudesta. ”Lyhyeksi uskomani hyppy julkiselle sektorille kuitenkin venähti verkkotunnusmaailman osoittauduttua äärimmäisen mielenkiintoiseksi”, kertoo Juselius. 

”Vuodet kuluvat nopeasti mielenkiintoisten kehitysideoiden parissa”

Kaiken tämän ohessa Juselius on ollut perustamassa verkkotunnustoimintaan liittyvää kansainvälistä start-up-yritystä sekä toiminut lukuisissa ICT-alan luottamustehtävissä. Kansainvälisillä areenoilla hänen tärkeimmät tehtävänsä ovat liittyneet CENTRin (Council of European National Top-Level Domains) sekä ICANNin (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) toimintaan.

”Kotimaassa TIVIA-yhteisö on ollut luonteva kotipesä itselleni”, kertoo Juselius. Vuonna 2011 häntä pyydettiin pitämään DNSSEC-aiheinen esitys Tietoliikennefoorumissa (TLF) ja pian sen jälkeen hänet valittiin sekä TLF:n että MiitIT:n johtokuntaan. Aktiivinen työ TIVIA-yhteisössä jatkuu siis edelleen.

Teksti: Nina From

Kuva: Viestintävirasto

Juhani Juselius toimii Viestintävirastossa johtavana asiantuntijana. Viestintävirasto on rohkea viestintämarkkinoiden ja -palvelujen valvoja ja edistäjä kansalaisten ja elinkeinoelämän hyväksi. Viestintävirasto huolehtii siitä, että Suomessa on monipuoliset, toimivat ja turvalliset viestintäyhteydet. Lue lisää: viestintävirasto.fi

 

kategoriassa TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi