TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIA News: Global Impact Challenge Finland 2017 -kilpailussa haettiin teknologiaratkaisuja globaaleihin haasteisiin

Piilaaksossa toimiva globaali koulutus- ja innovaatioyhteisö Singularity University järjesti innovaatiokilpailun Suomessa kolmatta kertaa. Kilpailussa etsittiin ideoita suurten globaalien haasteiden ratkaisemiseksi kehittyneiden teknologioiden avulla.

Piilaaksossa toimiva globaali koulutus- ja innovaatioyhteisö Singularity University järjesti innovaatiokilpailun Suomessa kolmatta kertaa. Kilpailussa etsittiin ideoita suurten globaalien haasteiden ratkaisemiseksi kehittyneiden teknologioiden avulla.

Viisi lupaavinta finalistia pääsivät jalostamaan ideoitaan Kööpenhaminassa maaliskuussa viiden päivän Singularity University bootcampilla, joka kokosi yhteen Pohjoismaiden finalistit. Suomen kilpailun voittaja Lauri Reuter työskentelee VTT:llä teollisen biotekniikan tutkijana kasvibiotekniikan ryhmässä. Palkintona on 34 000 euron arvoinen stipendi ja paikka kesällä 2017 NASA Research Parkissa Kaliforniassa järjestettävään 9 viikon mittaiseen Global Solutions -ohjelmaan (GSP).

Singularity Universityn Global Solutions -ohjelmaan valitaan vuosittain 80 osallistujaa eri aloilta kaikkialta maailmasta tuhansien hakijoiden joukosta. Tämä on joukko alansa huippuja tutkijoista arkkitehteihin, elokuvaohjaajiin, lääkäreihin ja koodareihin. Aiempien vuosien osallistujiin on kuulunut useita Forbes Top 30 Under 30 -yrittäjiä.

Global Solutions -ohjelmalla oli ensimmäistä kertaa teemana ilmastonmuutos. Osallistujia mentoroi joukko maailman tunnetuimpia vaikuttajia ja ajattelijoita mm. astronautti Anousheh Ansari, Googlen tutkimusjohtaja Peter Norwig, 3D-printtauksen keksijä Chuck Hull, yrittäjä Guy Kawasaki, Google Glass keksijä Tom Chi ja rauhannobelisti Muhammad Yunus.

“Singularity University opettaa arvokkaan näkökulman maailman kehitykseen ja kannustaa osallistujia tekemään töitä maailman suurimpien haasteiden ratkaisemiseksi,” kertoo tämän vuoden kilpailun järjestäjä ja vuoden 2015 voittaja Anni Laurila. “Ymmärrät, kuinka valtavan paljon eksponentiaaliset teknologiat tulevat työvälineinä kehittymään tulevina vuosina - asian, jota usein emme tiedosta. Nämä intensiiviset yhdeksän viikkoa antavat hienon verkoston ystäviä, työkavereita ja mentoreita, sekä vuosien edestä tietoa, jota voi soveltaa kaikkeen mitä teet ohjelman jälkeen.”

”Global Solutions -ohjelma oli todella inspiroiva ja elämää mullistava kokemus,” kuvailee kilpailun vuonna 2016 voittanut Perttu Pölönen. “Tapasin mahtavia ihmisiä, joilla oli jännittäviä elämäntarinoita, opiskelin uusia teknologioita ja olin jopa entisen CIA agentin mentoroimana. Ohjelman aikana ymmärsin, että maailman suurimmat haasteet voivat olla myös maailman suurimpia bisnesmahdollisuuksia, ja ettei koskaan aiemmin ole ollut parempaa aikaa olla startup-yrittäjä kuin nyt.”

Global Impact -kilpailu on avoinna kaikille suomalaisille ja Suomessa vakituisesti asuville yli 21-vuotiaille henkilöille.

Teksti: Nina From


Suomen kilpailun voittaja Lauri Reuter. Kuva: Anni Laurila

Lisätiedot:

Jouni Lounasmaa, KAUTE-säätiö

Singularity University ("SU") on maailmanlaajuinen koulutus- ja innovaatioyhteisö, jonka tavoitteena on eksponentiaalista teknologioita käyttämällä ratkaista maailman suurimpia haasteita ja rakentaa maapallolle kestävä tulevaisuus. Yhteisö kattaa yli 110 maata ja se sisältää yrittäjiä, yrityksiä, kehitysorganisaatioita, hallituksia, sijoittajia, ja korkeakouluja. Yli 370 aloitteen kautta SU-yhteisö on ajanut positiivista muutosta turvallisuudessa, terveydessä, ympäristössä, koulutuksessa, energiassa, ruuantuotannossa, hyvinvoinnissa, vedensaannissa, avaruudessa, katastrofi joustavuutta, suojaa ja hallintoa

 

kategoriassa TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi