TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIA News: 5G tulee

Telian 5G-ohjelmajohtaja Janne Koistinen ja lähivuosien 5G-aikajana.

MiitIT ry:n ICT Ladies -verkosto sai Telialla 11. lokakuuta pidetyssä after work -tapahtumassa kuulla ja keskustella seuraavan sukupolven mobiiliverkon eli 5G:n tulosta.

ICT Ladies -verkosto on pääkaupunkiseudulla vaikuttava ICT-alalla työskentelevien naisten kontaktiverkosto
miitit.fi/verkostot/ict-ladies-verkosto

ICT-leideille ja muutamalle -gentlemannillekin 5G:n tuloa avasi ja heitä aiheesta keskustelutti elokuussa Telian 5G-ohjelmajohtajana aloittanut Janne Koistinen. Hänen tehtävänsä on tuoda 5G Suomen markkinoille.

Telian 5G-aikataulu julkistettiin vuoden 2016 Slushissa. Leidien tilaisuudessa Janne Koistinen muistutti, että 5G rakentuu pienissä paloissa. Ja että Telian 5G-strategiaan kuuluu toimialan muuttaminen, kehityksen kärjessä oleminen ja paikan varmistaminen digitaalisen ekosysteemin keskipisteessä.

“Ensi vuosi tulee olemaan mielenkiintoinen”, Koistinen kertoi.

Samsung satsaa valtavasti ja käyttää Etelä-Korean talviolympialaisten tuomaa näkyvyyttä oman teknologiansa esittämiseen. Yhdysvalloissa taas AT&T on ilmoittanut avaavansa 5G-verkot vuoden lopulla verkkokumppaneinaan samat kuin Teliallakin eli Nokia ja Ericsson.

“Me olemme siinä samassa kuorossa ja kertomassa samaa aikataulua, ja se näyttää hyvin todennäköiseltä.”

Vuoden 2018 aikana Telia esittelee Koistisen mukaan erilaisia prototyyppejä.

Kuluttajien ulottuville 5G alkaa ensimmäisen kerran jossain ulottua todennäköisesti vasta vuoden 2019 puolella. Ja varsinainen 5G-massamarkkina laajoine päätelaitevalikoimineen sekä verkon kattavuuksineen alkaa vuoden 2022 tietämillä.

Teksti ja kuva: Jarmo Lahti

Telian 5G-ohjelmajohtaja Janne Koistinen ja lähivuosien 5G-aikajana.

 

kategoriassa TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi