TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIA Keski-Suomi 50 vuotta

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä TIVIA Keski-Suomi (aik. Keski-Suomen tietojenkäsittely-yhdistys) on aktiivinen toimija, joka yhdistää alueen IT-alan ammattilaiset. Vuonna 1972 yhdistyksen perustajat edustivat laajalti Keski-Suomessa tietotekniikkaa hyödyntäviä yrityksiä sekä yliopistoa. Yhdistys toimii puolueettomana yhdyssiteenä alaa opiskelevien, alalla työskentelevien ja alasta muuten kiinnostuneiden henkilöiden, yhteisöjen ja yritysten välillä.

Jo yhdistyksen ensimmäistä vuosista lähtien sen tilaisuuksissa on verkostoiduttu ja jaettu tietoa erilaisiin IT-alan toimijoiden tarpeisiin, ratkaisuihin ja toimintatapoihin liittyen. Tästä kertovat tapahtumien teemat vuosien varrelta, mm. “Yritysjohto ja ATK:n tuottava hyväksikäyttö” 1976, “Mini- vai mikrojärjestelmä” 1988, “Sähköpostit, tietoverkot ja tietoverkkojen palvelut” 1992, “VOIP ja mobiilisovellukset” 2007 sekä “Tietoturvan hallinnan haasteet” 2017.

Nykyisinkin yhdistyksen toimintaan kuuluu jäsenille suunnatut ajankohtaiset koulutukset, virkistystoiminta sekä yritysvierailut alueen toimijoiden luokse. Yhdistys tekee myös yhteistyötä Keski-Suomen korkeakoulujen, toisen asteen oppilaitosten sekä opiskelijajärjestöjen kanssa kannustaakseen uusia sukupolvia IT-alalle. Pitkäaikainen yhteistyökumppani on myös Suomen Tietojenkäsittelymuseoyhdistys, jonka ainutlaatuiseen kokoelmaan voi tutustua Jyväskylässä.

Vuodesta 2011 lähtien on vuosittain jaettu eri teemoihin liittyviä stipendejä ja kunniakirjoja merkittäville opinnäytetöille. TIVIA Keski-Suomeen kuuluu nykyisin myös NiceICT Jyväskylä -verkosto, jossa erityisesti alasta kiinnostuneet, alaa opiskelevat tai jo IT-alalla toimivat naiset voivat kohdata yritysvierailujen tai virkistystapahtumien puitteissa. Onpa heidän toiveestaan ja toimestaan järjestetty myös käytännönläheistä koodauskoulua.
TIVIA Keski-Suomi ry:n juhlavuotta juhlitaan kolmessa osassa. Kesäkuussa 2022 juhlavuosiohjelma avattiin perinteikkäällä Päijänne-risteilyllä. Perjantaina 30.9.2022 klo 17 pidetään kaikille avoin juhlaseminaari Jyväskylässä, jossa kuullaan puheenvuoroja lähihistorian IT-alan muutoksesta ja tulevaisuuden skenaarioista. Juhlavuoden päätapahtuma on perjantaina 7.10.2022 järjestettävä vuosijuhlaillallinen asiaankuuluvine juhlapuheineen ja tarjoiluineen. Tapahtumista voit lukea lisää yhdistyksen kotisivuilta tiviakeskisuomi.fi.

Yhdistyksen puheenjohtaja Paula Puhilas toivottaa TIVIA-yhteisön jäsenet tervetulleeksi mukaan juhlaan ja toimintaan! Suunnataan yhdessä seuraaville yhdistyksen ja koko yhteisön vuosikymmenille avoimin mielin digitalisaation ottaessa yhä isompia loikkia teknologian kehittyessä.Teksti: Paula Puhilas, Antti Paajoki
Kuvat: Paula Tapper, TIVIA Keski-Suomi

kategoriassa TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi