TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Teknologia 22 täytti yhteenkuuluvuuden tarpeita Messukeskuksessa

Alun perin marraskuussa 2021 järjestettäväksi suunniteltu Teknologia-tapahtuma järjestettiin Messukeskuksessa 3.–5. toukokuuta. Siirrosta johtuen tapahtuman nimikin päivittyi muotoon Teknologia 22. Tapahtumaan osallistui lähes 400 yritystä ja tuhansia kävijöitä.

Kolmipäiväinen Teknologia 22 -tapahtuma koostui mm. näytteilleasettajien osastoista, Robotiikka- ja Startup-kilpailusta sekä viidestä eri ohjelmalavasta. Ohjelmalavat tarjosivat messuvieraille ajankohtaisia esityksiä keihäänkärkenään tapahtuman teemana toiminut ”kestävän huomisen ratkaisut”. Tapahtuma myös korosti suurta tarvetta kansalliselle yhteenkuuluvuudelle sekä riittävän osaamisen ja tietotaidon ylläpitämiselle.

Katso Teknologia 22 -tapahtuman ohjelmatallenteet.

Tarjolla kymmeniä asiantuntijaesityksiä täysin maksutta.


Tapahtuman ICT-ohjelmasta huolehti TIVIA-lava, jossa käsiteltiin ICT-alan aikamme polttavia aiheita. TIVIA-lavalla käsiteltiin esimerkiksi digitalisaation johtamista, kyberturvaa ja resilienssiä, Suomen terveydenhuollon tulevia järjestelmävaihtoehtoja ja LUMI-supertietokonetta, jota suomalaiset yritykset ja tutkimuslaitokset voivat hyödyntää kesäkuusta lähtien. Kysymyksessä on erittäin ainutlaatuinen assetti, koska tämän kokoluokan koneita on Euroopassa vain kolme kappaletta ja yksi näistä on Kajaanissa CSC:n operoimana.

Saimme TIVIA-lavalle vieraaksi myös Robotiikka-kilpailun finaalin, jota juonsi legendaarinen Sampo Marjomaa ja kilpailun isäntänä toimi Yrjö Neuvo. Robotiikkaa tullaan näkemään tulevilla messuilla sekä myös suomalaisessa elinkeinoelämässä kasvavissa määrin, koska tulevaisuudessa tarvitsemme merkittävissä määrin enemmän kotimaista valmistusta ja tuotantoa.

TIVIA oli edustettuna myös tapahtuman Startup-kilpailun raadissa. Lähes kolmestakymmenestä osallistujasta finaaliin pääsi seitsemän yritystä, jotka kaikki edustivat tulevaisuuden toimialoja kuten autojen latausta, videokuvan analytiikkaa, ruuan hävikin vähentämistä ja pattereiden ja akkujen uusiokäyttöä. Kilpailun ja 20 000 euron pääpalkinnon voitti Hidas (Greenele Oy), joka on kehittänyt pilvipohjaisen pienitehoisen Type 2 sähköautojen latausaseman.

TIVIAn osastolla messuvieraat pääsivät liittymään TIVIAn jäseneksi ja yritykset keskustelemaan TIVIA-kumppanuudesta ja odotuksistaan TIVIAlle verkottajana ja yhteiskunnallisena toimijana. Myös TIVIAn uudistuvat koulutukset ja tuore IT Insider -digimedia keräsivät yleisön mielenkiinnon.

Vaikka tapahtuma painottui pitkälti kovaan teknologiaan, myös ICT-toimiala oli vahvasti esillä. Vuoden 2023 tapahtumassa nähtäneen varmasti vielä enemmän ICT-ratkaisuja ja erityisesti tuolloin jo lähes valmiina olevan 6G:n mahdollistamia ratkaisuja.

Seuraava Teknologia-tapahtuma järjestetään Messukeskuksessa 7.–9. marraskuuta 2023.

Kuva: Messukeskus


TIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana painettua Tivi-lehteä.

TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat myös vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla.

kategoriassa TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi