TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Tapahtumarikas järjestö

Asteriski ry (*) on Turun yliopiston tietojenkäsittelytieteiden opiskelijoiden ainejärjestö, joka perustettiin vuonna 1972. Yhdistyksen nykyinen päämaja sijaitsee Yliopistonmäellä, Vesilinnantiellä Agora-rakennuksen kellarikerroksessa.

Yhdistyksen toiminnan lähtökohtana on jäsenistä huolehtiminen ja heidän opintojensa edistäminen. Yhdistys toimiikin tietotekniikan laitoksella aktiivisena opintoihin liittyvien etujen ajajana ja linkkinä laitoksen ja opiskelijoiden välillä. Tavoitteena on parantaa opiskeluolosuhteita ja ratkoa opiskeluun liittyviä ongelmia. Etujen ajamisen tärkeimmät väylät ovat opiskelijaedustajat koulutuksen kehittämisen työryhmissä ja opintotiimi-työryhmässä.

Yhdistys toimii myös aktiivisesti suhteiden ylläpitäjänä muihin ainejärjestöihin ja alan instansseihin. Yhdistys muun muassa hoitaa tietotekniikan laitoksen opiskelijoiden edunvalvontaa Digit ry:n kanssa, tekee yhteistyötä Varsinais-Suomen tietojenkäsittely-yhdistyksen kanssa ja kuuluu Tietotekniikan opiskelijoiden liittoon. Yhdistys myös huolehtii uusien tietojenkäsittelytieteiden opiskelijoiden integroimisesta opiskelijayhteisöön. Uusille opiskelijoille on tavoitteena järjestää helposti saavutettavaa ohjelmaa ja tarjota tietoa ja kannustusta, jotta opinnot lähtisivät sujuvasti alkuun.

Vapaa-aika kuuluu olennaisena osana opiskelijan elämään. Tätä varten yhdistys järjestää tapahtumia jäsenilleen myös normaalin opiskeluajan ulkopuolella. Osa tapahtumista keskittyy perinteiden vaalimiseen ja opiskelijan iltaelämään. Näitä tapahtumia ovat esimerkiksi akateemiset pöytäjuhlat eli sitsit ja pikkujoulut. Yhdistys tekee tiiviisti yhteistyötä alan yritysten kanssa ja toteuttaa niiden kanssa myös tapahtumia, kuten toimistovierailuja ja ekskursioita. Muitakin tapahtumia, jotka liittyvät esimerkiksi urheiluun tai alan tietämyksen parantamiseen, järjestetään säännöllisesti. Tavoitteena onkin tarjota mahdollisimman monipuolista toimintaa jäsenistön mielenkiinnon mukaan.
Vuosi 2022 on yhdistykselle juhlavuosi, sillä se täyttää pyöreät 50 vuotta! Tätä pitkää taivalta juhlistetaan helmikuussa vuosijuhlaviikolla, joka huipentuu upeisiin vuosijuhliin.


Asteriski ry on TIVIAn jäsenyhdistys. Lue lisää TIVIA-yhteisöstä.


Teksti: Aleksi Laakso

Kuva: Robson90 / Shutterstock.com


TIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana painettua Tivi-lehteä.

TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat myös vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla.

kategoriassa TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi