TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Pois turhat jännitystilat reikäkorttiosaston ja muun konttorin väliltä

Näin otsikoi TIVIAn alkujuurien eli Reikäkorttiyhdistyksen lehden pääkirjoitus vuonna 1955. Kun puhumme tänään digitalisaatiosta, prosessien muutoksesta, tiedolla johtamisesta, henkilöstön osaamisesta tai teknologiainvestointien takaisinmaksuajasta niin samojen asioiden äärellä on painittu jo lähes 70 vuotta sitten. Kysymys kuuluukin, tulevatko teknologiaratkaisut aina olemaan erillinen osa organisaation toimintaa vai toteuttaako Z-sukupolvi vihdoin integraation. Heille nimittäin digimaailma ja reaalimaailma on saumaton kokonaisuus, joka antaa kyllä erinomaiset lähtökohdat metaversumikansalaisuuteen.

Tätä odotellessa erityisesti me edeltävät sukupolvet tarvitsemme edelleen lisää ymmärrystä teknologioiden mahdollisuuksista ja muutoksen johtamisesta. Sekä CIO-johtajien ja liiketoimintajohtajien jakkarat tulevat vielä pitkään olemaan organisaatioiden perusrakenteissa, mutta voittajia ovat ne organisaatiot, jotka näkevät itsensä osana metaversumia. Kun jo vuonna 1955 oltiin huolissaan organisaation ja henkilöstön kyvystä muuttaa työrutiineja ja mukautua reikäkorttiteknologian tarjoamiin kehitysmahdollisuuksiin, ollaan tänä päivänä organisaatioissa kiivastahtisemman muutoksen johtamishaasteessa.

Ensi vuosi on TIVIAn 70-vuotisjuhlavuosi, jota juhlistamme työn merkeissä ICT-alan ammattilaisten ja jäsenistömme mediakanavina ja koulutusalustana. Tarjoamme ICT-alan kärkiteemoista helposti ymmärrettävää tietoa ja tuemme jäsenistömme kasvua ja kehitystä. Vaikutamme päättäjiin tuottamalla tietoa alan kehityksestä ja tulevaisuuden näkymistä. TIVIAn jäsenenä oletkin tärkeimmän tiedon keskiössä ja ymmärrät maailmaa kuin Z-sukupolvi. Olit sitten ”reikäkorttiosaston” tai sen muun konttorin väkeä.Janne Mustonen
toimitusjohtaja, TIVIA
LinkedInTIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana painettua Tivi-lehteä.

TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat myös vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla.Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi