TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Pohjoismaiset tietojohtajat kokoontuvat Suomessa

Tutkimusten mukaan tietoaineistojaan tehokkaammin hyödyntävät analyyttiset yritykset menestyvät kilpailijoitaan paremmin. Tässä onnistuminen edellyttää vaikutusvaltaa muuttaa liiketoimintaa sekä investointeja tiedonhallintaan – tietojohtajaa (Chief Data Officer, CDO).

Tietojohtaja toimii viestijänä ja neuvonantajana, joka varmistaa, että organisaation tiedot ovat luotettavia ja saatavilla. Hän vastaa esimerkiksi datastrategian tuottamisesta sekä liiketoimintayksiköiden yhteisten tiedonhallinnan sääntöjen ja käytäntöjen kehittämisestä. Tietojohtajat edistävät myös uusia tietoon perustuvia liiketoimintamalleja ja analytiikkakäyttötapauksia, sillä hekin tarvitsevat lyhyen aikavälin onnistumisia kyetäkseen vaikuttamaan pitkän aikavälin perustan kehittämiseen.

Chief Data Officer and Information Quality (CDOIQ) Symposium on koonnut tietojohtajat jo 17 vuoden ajan MIT:n kampukselle Yhdysvalloissa. Tapahtuman loivat tohtori Richard Wang, entinen MIT-professori ja Yhdysvaltain puolustusvoimien tietojohtaja, sekä hänen tutkimus- ja liike-elämäkumppaninsa. Tapahtuma kerää yhteen maailman merkittävimpiä tietojohtajia organisaatioista kuten Cigna, GSK, Mastercard, Pentagon ja niin edelleen. Tapahtuma on suunniteltu vertaisverkostoksi tietojohtajilta tietojohtajille.

Koronapandemian vuoksi MIT CDOIQ Symposium muutettiin virtuaaliseksi, ja TIVIA-yhteisön DAMA Finland ry ryhtyi avustamaan tapahtumaa sen laajentamiseksi maailmanlaajuiseksi. Koronasulkujen jälkeen tapahtumia alettiin järjestämään ympäri maailmaa ja historian ensimmäinen CDOIQ Nordic Symposium saapuu Suomeen Aalto-yliopistolle. Tapahtuman pääjärjestäjänä toimii Aalto EE. 

"Tietojohtaja varmistaa, että organisaation tiedot ovat luotettavia ja saatavilla."

CDOIQ Nordic -tapahtuman rinnalle on luotu yhteisökumppanien verkosto viestimään globaalin verkoston saapumisesta Pohjoismaihin, valistamaan tiedon johtamisen parhaista käytännöistä sekä edistämään tietojohtajien missiota – datasta arvoa yrityksille ja yhteiskunnalle. TIVIAn jäsenyhdistykset, ICT Leaders Finland ry ja DAMA Finland ry, lähtivät luonnollisesti yhteisökumppaneiksi. Yhdistykset ovat jo vuosien ajan nostaneet esiin tietojohtajuutta erilaisissa tapahtumissa ja artikkeleissa sekä tukeneet CDOIQ-verkoston tuomista Suomeen.

Pohjoismaihin saapuvan CDOIQ-verkoston tavoitteena on tukea tietojohtajien kokemusten vaihtoa sekä ammatillista kehittymistä, hyödyntäen erityisesti toimialat ylittäviä kansainvälisiä yhteyksiä ja vertaisosaamista. CDOIQ Nordic Symposiumissa tietojohtajille avautuu ainutlaatuinen mahdollisuus oppia vertaisiltaan, jakaa tietoa toisille sekä muutenkin verkostoitua eri alojen huippuammattilaisten kanssa. Tästä mahdollisuudesta kannattaakin kertoa oman organisaation tiedon johtamisesta vastaaville ylimmille tietojohtajille, riippumatta siitä, mitkä ovat heidän viralliset tehtävänimikkeensä.

Lue lisää CDOIQ Nordic Symposium -tapahtumasta

Teksti: Sami Laine
Kuva: Mark Wilson


DAMA Finland ry on kansainvälisen DAMA Internationalin paikallinen jäsenyhdistys, joka kehittää alan käsitteitä ja käytäntöjä.

damafinland.fiTIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016.
Lehti ilmestyy osana Tivi-lehteä.


TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat vapaasti luettavissa.

TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla.

kategoriassa TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi