TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Pitkät valot päälle

Syksyn edetessä otamme pitkiä valoja käyttöön paitsi liikenteessä myös tulevaisuuteen katsoessa.

Suomen nykyinen ICT-alan hyvinvointi perustuu erittäin korkeatasoiseen tutkimukseen ja koulutukseen. Olemme olleet luomassa kaikkien matkapuhelinverkkojen sukupolvia. Tänä päivänä, kun maailma ottaa käyttöönsä 5G-verkkoja, olemme jo kehittämässä 6G-teknologioita. Toisessa osaamisalueidemme ääripäässä on peliteollisuus, jossa olemme yksi maailman huippukeskittymiä. Näidenkin perustana on vahva moniasteinen koulutus ja maailmanluokan tutkimus.

Me TIVIAn hallinnoimassa Tietotekniikan tutkimussäätiössä tuemme osaltamme tutkimus- ja koulutustoimintaa. Säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea Suomea palvelevaa tietotekniikkaa koskevaa ja siihen liittyvää tutkimus-, koulutus- ja neuvontatoimintaa. Tavoitteena on taloudelliset ja inhimilliset näkökohdat huomioiva tietotekniikan mahdollisimman tehokas hyödyntäminen. Esimerkiksi vuosittain palkitsemme Tietojenkäsittelytieteen Seuran esityksestä alan ja vuoden parhaan väitöskirjatyön. Tänä vuonna palkinnon sai Andreas Niskasen väitöskirja, joka sijoittuu symbolisen tekoälyn sekä tiedon esittämisen ja päättelyn viitekehykseen.

Vaikka myöntämämme rahoitussummat tutkimuksiin, koulutuksiin tai esimerkiksi konferensseihin osallistumiseen ovat ehkä pieniä puroja, ne osaltaan mahdollistavat suuriakin virtauksia.

Haluankin rohkaista erityisesti teitä tieteen ja tutkimuksen tekijöitä mutta myös esimerkiksi koulutuksen kehittäjiä tutustumaan säätiömme rahoitusmahdollisuuksiin ja hyödyntämään yli 40-vuotiasta säätiötä arvokkaaseen työhönne koko Suomen tulevaisuuden ja hyvinvointimme hyväksi.   
Janne Mustonen
toimitusjohtaja, TIVIA
LinkedInTIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana painettua   Tivi-lehteä.

TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös   digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat myös vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin   digitaalinen näköislehti  on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla.
Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi