TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Moderni tietotyö

Facebook ilmoitti rekrytoivansa Meta-hengessä 10 000 uutta työntekijää Eurooppaan. Muutama vuosi sitten BMW ilmoitti rekrytoivansa 6 000 koodaria Saksaan. Näemme jatkossa vastaavia ilmoituksia ja myös muilta kuin ICT-alan yrityksiltä. Erityisesti niiltä, jotka ottavat digitalisaatiosta kaiken hyödyn irti liiketoiminnassaan.

Keski-Euroopan vetovoima kasvaa myös suomalaisille nuorille. Yksi lähipiirin nuori irtautui vakinaisesta työtehtävästä jatko-opiskelemaan Saksaan kansainvälistä uraa, toinen siirtyi suomalaisen IT-alan pörssiyhtiön palveluksessa etätöihin Portugaliin. Edellä mainitut indikoivat tulevaisuuden työelämän haasteita ja mahdollisuuksia niin työnantajille kuin työntekijöille.

Tulevaisuuden työ on jatkuvaa oppimista niin sisältöjen kuin myös työtapojen suhteen. Digitalisaation ensimmäiset 40 vuotta ovat vasta kaiken alkua. Yritysten uusiutumiselta vaaditaan jatkossa vielä enemmän nopeutta ja dynamiikkaa, mikä vaatii jatkuvaa uudistusta niin osaamisen kuin johtamisen suhteen.

Koulutusmarkkinassa tämä näkyy kasvavana tarjontana ja myös uusina toimijoina. Yrityksissä tilanteeseen on reagoitu perustamalla omia sisäisiä akatemioita, jotta työntekijöiden jatkuva kehittyminen voidaan turvata. Työntekijöiden säännöllinen ja määrätietoinen kouluttaminen ja osaamisen turvaaminen on jo osa yritysten strategioita. Me TIVIAssa tarjoamme huipputason laajaa teknologiakoulutusta, kevyempiä kokonaisuuksia ja informatiivisia webinaarejakin, mutta myös esimerkiksi ohjelmistotestauksen sertifikaatteja. Koulutuksemme toteutetaan laajaa TIVIA-yhteisöämme ja koulutuskumppaneitamme hyödyntäen.

Tietotyön uudet muodot ja teknologioiden ja digitalisaation kiihtyvä kehitys vaativat jatkuvaa oppimista ja myös liiketoimintajohdon ja teknologiaosaajien uudenlaista vuoropuhelua ja sen johtamista. Voittajia ovat ne organisaatiot, jotka ottavat kaiken hyödyn irti uusien työkulttuurien johtamisen ja samalla osaamisen kehittämisen joustosta ja monimuotoisuudesta. Työkulttuurimme ja sen johtaminen on muuttunut pysyvästi.


Janne Mustonen
toimitusjohtaja, TIVIA
LinkedIn

TIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana painettua Tivi-lehteä.

TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat myös vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla.

Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi