TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Maailma sijoiltaan

Reilu puoli vuotta sitten alkoi uusi aikakausi, joka kestää vuosia tai jopa vuosikymmeniä. Meitä haastetaan nyt energiatehokkuuden, kyberturvan, hybridivaikuttamisen ja kotimaisen riippumattomuuden alueilla enemmän kuin koskaan ennen.

Tämä muutos ei kosketa vain liike-elämää ja palveluja vaan myös investointeja ja linjauksia tutkimukseen ja koulutukseen. Vaikka tätä kirjoitettaessa emme vielä ole NATOn jäsen, kuuluminen puolustusliittoon on mahdollisuus myös yrityksille ja tiedemaailmalle. Ymmärrämme jatkossa paremmin puolustusyhteisön tarpeita ja myös sen tarjoamia mahdollisuuksia, niin teknologioiden kehitystarpeiden mutta myös rahoituksen suhteen.

Niin valitettavaa kuin onkin, sodat ja kriisit ovat kiihdyttäneet innovaatiotoimintaa ja luoneet osaltaan täysin uudenlaista kysyntää ja niihin ratkaisuja. Maailman sijoiltaan meno on myös meidän toimialallamme yhdenlainen kehityksen kiihdyttäjä. Kun jatkossa olemme NATOn ja länsimaiden kanssa ratkomassa samoja haasteita, on meillä erityisen paljon annettavaa tietoturvan, hybridivaikuttamiseen varautumisen ja kriisiajan teknologiaratkaisujen kehittäjinä ja toteuttajina.


Maailman sijoiltaan meno on myös meidän toimialallamme 
yhdenlainen kehityksen kiihdyttäjä.

Myös tulevaisuuden omavaraisuuden haasteet seuraavina vuosina tarvitsevat osaltaan ratkaisuja, joita edustamamme ICT-toimiala pystyy tukemaan.  Oli sitten kysymys älykkäästä energiajakelusta, tiedon turvaamisesta tai ei-toivottujen vaikuttamisyritysten estämisestä. Tai jopa koko läntisen maailman puolustustarpeista.

Tarjoamme TIVIAn medioissa ja myös verkkosisällöissä jatkossa myös aiheisiin liittyvää sisältöä ja uskomme, että näinä haastavina aikoina kuuluminen asiantuntijayhteisöön on erityisen arvokasta.

Janne Mustonen
toimitusjohtaja, TIVIA
LinkedIn


TIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana painettua Tivi-lehteä.

TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat myös vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla.

Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi