TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Kestävä kehitys ja systeemityö

Teknologia 22 -messuilla TIVIAn jäsenyhdistykset tuottavat osan ICT-lavan ohjelmasta. Nyt esittelemme ICT Leaders Finlandin (ILF) ja Sytykkeen tuottaman ohjelman.

ILF:n merkittävä hanke pandemian aikana oli kirjan ”CIO Agenda – näkemyksiä ja kokemuksia IT:n johtamisesta ylimmälle johdolle” työstäminen joukkoistamalla. Sisällön valintaan osallistui jopa 89 tietohallintojohtajaa ja työpajoihin osallistui 80 henkilöä. Toimitustyön tekivät ILFin hallituksen puheenjohtaja professori Tomi Dahlberg sekä hallituksen jäsen KTT Päivi Hokkanen.

Pohjoismaiden johtava teknologiatapahtuma Teknologia 22 järjestetään 3.–5.5. Tapahtuman teema on Kestävän huomisen ratkaisut. Teknologia on tapahtuma sinulle, joka työskentelet teollisuuden ja teknologian alalla ja haluat kasvattaa asiantuntemustasi, oppia uutta ja verkostoitua!

teknologia22.fi

Sytyke ry yhdistää tietojärjestelmätyön ammattilaiset koodaajista toimitusjohtajiin ja opettajista myynnin ammattilaisiin.

ICT Leaders Finland ry:n Teknologia 22 -messujen osuus sijoittuu keskiviikon 3.5. iltapäivään teemana on "kestävää kehitystä paremmalla IT:n johtamisella". Ohjelman juontajina toimivat Tomi Dahlberg sekä Pekka Kimpimäki.

Ohjelmassa on useita keskusteluita teeman aiheista. Mukana keskusteluissa ovat kokeneet tietohallintojohtajat mm. Tommi Tuovila (Neste), Pekka Pajuoja (Business Finland) ja Sinikka Markkula (Orion).

- Johtaminen kestävän kehityksen perustana
- IT:n, OT:n ja digitaalisen transformaation johtaminen
- Liiketoiminta-arvon ymmärtäminen, tuottaminen ja todentaminen compliance-näkökulmasta
- IT:n, OT:n ja digin soveltaminen innovaatioihin ja uuteen liiketoimintaan
- Liiketoiminnan transformaatioiden, muutosten ja ihmisten  johtaminen

Sytyke ry:n Teknologia 22 -messujen osuus sijoittuu keskiviikon 4.5. iltapäivään. Teemanamme on "Paremman huomisen systeemityö" ja lähestymme aihetta viidellä erittäin ajankohtaisella esityksellä.

Kyberturvallisuus on jatkuvasti ajankohtainen asia ja siihen pureudutaan kahdella esityksellä. Oskari Forsblom kertoo tunnetuista ohjelmistohaavoittuvuuksista sekä niiden seurannasta ja Antti J. Kettunen digitaalisista identiteetti- ja luottamusinfrastruktuureista.
Viimeistään koronapandemia on tuonut yleiseen tietouteen termin resilienssi, jolle löytyy kosolti suomenkielisiä synonyymejä. Yleensä siitä puhutaan yksilön vastustuskyvyn yhteydessä, mutta Risto Nevalainen kertoo termin taustojen lisäksi sen käytöstä tietojärjestelmien yhteydessä ja Reino Myllymäki yritysten ja yhteiskunnan näkökulmasta. Pohjana Riston ja Reinon esityksissä on vuonna 2021 julkistettu Resilienssi-kirja.

Sokerina pohjalla on tiedolla johtamisen näkökulmasta mielenkiintoinen Juha-Matti Laurion esitys siitä, kuinka pääsee alkuun avointen lähteiden tiedustelussa (OSINT).

Teksti: Paula Miinalainen


Teknologia 22 | 3.–5.5.2022 | Messukeskus

Pohjoismaiden johtava teknologiatapahtuma Teknologia 22 järjestetään toukokuussa. Tapahtuman teemaksi on valittu Kestävän huomisen ratkaisut. Teknologia on tapahtuma sinulle, joka työskentelet teollisuuden ja teknologian alalla ja haluat kasvattaa asiantuntemustasi, oppia uutta ja verkostoitua!

automaatio • elektroniikka • energia • AI ja robotiikka • ICT • 3D

Lue lisää, katso ohjelma ja rekisteröidy maksutta


TIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana painettua Tivi-lehteä.

TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat myös vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla.

kategoriassa TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi