TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
IT-kouluttajat 20 vuotta
Koodiesteradan tekijät ITK-konferenssissa 2018, vasemmalta Markus Översti, Tarmo Toikkanen, Tiina Partanen, Vuokko Kangas, Teemu Korhonen, Tero Toivanen. Kuva: CC0-lisenssi.

Vuonna 2001 perustetun IT-kouluttajien yhdistyksen tavoitteena on turvata jäsenistönsä ammatillisen osaamisen ajantasaisuus ennakoimalla pedagogiikan ja tieto- ja viestintätekniikan kehitystä ja osaamistarpeita.

Ensimmäisinä toimintavuosina yhdistyksen tilaisuuksissa pureuduttiin verkko-oppimiseen, avoimiin ohjelmistoihin, virtuaalityöhön ja saavutettavuuteen. Valtakunnallisena yhdistyksenä IT-kouluttajat tarjosi etäosallistumismahdollisuuden jo 2000-luvun puolivälin jälkeen valtaosaan yhdistyksen tilaisuuksista ja tallensi seminaariesitykset, joissa käsiteltiin mm. sosiaalista mediaa, tutkivaa oppimista ja työelämässä oppimista sekä tekijänoikeuksia.

2010-luvun alkupuolella yhdistyksen tilaisuuksissa käsiteltiin pelillisyyttä, ketterää pedagogiikkaa ja verkostoja, ja loppupuolella koodauksen tulemista peruskouluun ja avointa dataa. Koodiaapinen-MOOCissa koulutettiin tuhansia peruskoulun opettajia opettamaan koodaamista omassa oppiaineessaan.

Yhdistys on menestyksellä järjestänyt opettajien täydennyskoulutusta Opetushallituksen rahoituksella, mikä on muutaman vuoden ajan moninkertaistanut yhdistyksen toiminnan volyymin. Koulutuksissa koulujen johtoryhmiä ja rehtoreita valmennettiin muutosjohtajiksi Edukata®-menetelmää käyttäen.

Koronapandemia iski keväällä 2020 ja IT-kouluttajat joutui perumaan kestävän opetuksen kevätseminaarin Viroon. Sen sijaan maaliskuun puolivälissä polkaistiin pystyyn Etäopetuksen näytön paikka -oppaan kirjoitusprosessi, johon osallistui parhaimmillaan parisataa pedagogiikan asiantuntijaa. Opas löytyy Wikikirjastosta suomeksi, ruotsiksi ja saameksi. Vuonna 2021 yhdistys oli mukana laatimassa Hybridiopetuksen huoneentaulua, joka samaten on Wikikirjastossa.

IT-kouluttajien yhdistys on laatimassa 20-vuotishistoriikkiaan, johon viitisentoista henkilöä on jo kertonut muistumiaan vuosien varrelta. IT-kouluttajien verkkosivustolta löytyvät parinkymmenen toimintavuoden tapahtumat kuvauksineen, esitysmateriaaleineen ja -tallenteineen, valokuvineen ja blogikirjoituksineen. Jos haluat kertoa muistumiasi yhdistyksen toiminnasta, ota yhteyttä kirjoittajiin.

IT-kouluttajat: itko.tivia.fi


Teksti: Eija Kalliala ja Tarmo Toikkanen, IT-kouluttajat ry


IT-kouluttajat ry on TIVIAn jäsenyhdistys.

Lue lisää ja tutustu TIVIA-yhteisöön


TIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana painettua Tivi-lehteä.

TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat myös vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla.

kategoriassa TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi