TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Huippuseminaarista tulikin Huippuwebinaari

Sytykkeen vuoden 2022 ensimmäinen seminaari järjestettiin tammikuussa. Perinteistä laivaseminaaria yritettiin saada järjestettyä kaksi vuotta, mutta joka kerta vallalla oleva pandemia kokoontumisrajoituksineen vesitti yritykset. Lopulta päätimme järjestää seminaarin yksipäiväisenä ja verkossa.

Tapahtuma osoittautui lopulta menestykseksi kaikilla mittapuilla mitattuna. Tekniset järjestelyt toimivat moitteetta, asiantuntijaesityksiä saatiin paljon ja ne olivat erittäin korkealuokkaisia. Yhteistyökumppanimme, jotka koko parivuotisen seminaarin järjestämisprosessin aikana olivat mukana, jaksoivat pääsääntöisesti edelleen olla tukenamme järjestämässä tapahtumaa. Suurimman onnistumisen saavutimme kuitenkin yleisömäärän suhteen. Osallistujia seminaarissa oli kaikkiaan 164, joka oli huomattavasti enemmän, kuin alun perin osasimme odottaa.

Seminaari järjestettiin siis webinaarina verkossa. Mukana oli kymmenkunta asiantuntijaesitystä, joista osallistuja saattoi seurata halutessaan yhtä tai useampaa. Yleisölle seminaariin osallistuminen oli maksutonta. Vaikka seminaaripäivä oli pitkä ja tiivis, yllättävän suuri osa yleisöstä jaksoi pysytellä kuulolla koko päivän. Ne esitykset, mitkä jäivät katsomatta, voi katsoa tallenteena myöhemmin.

Ohjelma ja tallenteet löytyvät seminaarin sivuilta:
sytyke.org/tapahtumat/huippuseminaari-jarjestetaan-verkossa-20-1-2022

Webinaarimuodossa järjestettävä Huippuseminaari otetaan jatkossakin osaksi Sytykkeen vuosikelloa. Tätä ajatusta tukevat palautekyselyn lukuisat kannustavat kommentit, joiden mukaan webinaari oli laadukas, hyvin järjestetty ja kiinnostava sekä oikea tapa järjestää tapahtuma tässä globaalissa tilanteessa. Varsinainen Huippuseminaari järjestetään jatkossakin kaksipäiväisenä fyysisenä tapahtumana, mutta sitä tukemaan järjestetään jatkossakin vastaava tapahtuma verkossa – olkoot vaikka nimeltään Huippuwebinaari. Ajankohtana olisi jälleen tammikuu, jolloin se mukavasti avaisi uuden toimintakauden.

Teksti: Katri Minkkinen, Timo Piiparinen


Sytyke ry yhdistää tietojärjestelmätyön ammattilaiset. Julkaisemme Sytyke-lehteä ja  järjestämme vuosittain seminaareja ja teemailtoja ajankohtaisista aiheista.

Sytyke ry:n jäseniksi voivat liittyä kaikki ohjelmistokehityksestä kiinnostuneet henkilöt ja organisaatiot. Sytyke ry:n toiminta-alueena on koko Suomi. Sytyke on TIVIAn jäsenyhdistys ja se on perustettu 1979.

Lue lisää: sytyke.org


kategoriassa TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi