TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Huippuseminaarin maihinnousu – Green ICT Helsingissä 8.–9.9.2022

Systeemityöyhdistys Sytyke ry:n merkittävimmän vuosittaisen tapahtuman, Huippuseminaarin, teemana on tänä vuonna Green ICT.

Seminaari on vuosien varrella tullut tunnetuksi tapahtumana, joka kokoaa niin rautaisen asiantuntijuuden, päivän trendit kuin toimintaympäristön vaatimukset yhteen napakkaan ja kompaktiin pakettiin. Tähän kiteytyykin koko Sytykkeen eteenpäin ajava filosofia. Pyritään kokoamaan teeman ympäriltä niin yksityisen sektorin, julkishallinnon kuin tiedeyhteisön edustajat. Teemaa lähestytään asiantuntevasti ja monesta eri näkökulmasta.
Myös Huippuseminaari toteuttaa samaa filosofiaa. Green ICT:n ympärille olemme hahmottaneet kolme näkökulmaa, joiden kautta teemaa lähestytään: Vihreä arkkitehtuuri (esim. vihreät pilvipalvelut, vihreät infrapalvelut, vihreä tietoliikenne jne.), Vastuullisuus ja kestävä kehitys (esim. kiertotalous, hankintapolitiikka, kestävä ohjelmistokehitys jne.) sekä Vihreä robotiikka (esim. älykkäät automaatio- ja ohjausjärjestelmät, datan, IoT:n ja tekoälyn hyödyntäminen jne.).

Tänä vuonna Huippuseminaarin ohjelmistoon on vahvasti tullut mukaan työpajatyyppinen toiminta. Työpajaan kumppani voi tuoda esimerkiksi todellisen ongelma-casen. Työpajatoiminta palvelee näin kaikkia osapuolia: seminaarivieraita, jotka saavat laajempaa näkökulmaa niin haasteiden ratkaisemiseen kuin osaamisen kartuttamiseen sekä kumppania, joka saa ongelmaansa ratkomaan laajemman joukon asiantuntijoita, mihin ehkä ihan normaaliolosuhteissa ei päästä koskaan.

Nyt 23. kerran järjestettävä seminaari järjestetään Helsingissä Ruskeasuolla uusissa Hotelli VALOn monipuolisissa tiloissa 8.–.9.9.2022. Edellinen Huippuseminaari järjestettiin tammikuussa. Vallitsevan pandemiatilanteen vuoksi seminaaria oli jo moneen kertaan lykätty ja lopulta päätimme järjestää sen webinaarina verkossa. Webinaarissa oli parhaimmillaan yli 160 osallistujaa ja jälkeenpäin seminaariesityksiä on videolta katseltu kymmeniä kertoja. Aikaisempina vuosina kasvokkain järjestettynä seminaariin on osallistunut vaihtelevasti 60–120 asiantuntijaa. Tänä vuonna odotamme noin sataa seminaarivierasta. Aikaisemmista vuosista laivaseminaarina tunnettu seminaari järjestetään nyt ensimmäistä kertaa maissa. Tämä mahdollistaa entistä kompaktimman kokonaisuuden sekä myös osa-aikaisen osallistumisen.

Lisätietoja Green ICT Huippuseminaarista kumppanuuspaketteineen löytyy osoitteesta: https://www.sytyke.org/huippuseminaari.

Teksti: Timo Piiparinen


Systeemityöyhdistys SYTYKE ry on TIVIAn valtakunnallinen teemayhdistys. Sytyke yhdistää tietojärjestelmätyön ammattilaiset, julkaisee Sytyke-lehteä ja  järjestää vuosittain seminaareja ja teemailtoja ajankohtaisista aiheista. Sytykkeen jäseniksi voivat liittyä kaikki ohjelmistokehityksestä kiinnostuneet yksityiset henkilöt, yritykset ja organisaatiot.

sytyke.org


TIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana painettua Tivi-lehteä.

TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat myös vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla.

kategoriassa TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi