TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
366 päivää hyville teoille

Tätä kirjoittaessani talvipäivänseisaus ja sen lähelle sijoittuva valon juhla joulu sekä uusivuosi ja loppiainen ovat vielä edessäpäin, mutta lukiessanne nämä tapahtumat ovat jo historiaa. Vuosi 2023 on nilkuttanut hautaansa, ja uusi vuosi 2024 on syntynyt suihkunraikkaana. 

Vuosi 2024 on karkausvuosi, joten meillä on 366 päivää aikaa tehdä hyviä tekoja. Voimme joka päivä olla  prosentin parempia kuin vanha minämme oli edellispäivänä, kuten sarjamentori Maaret Pyhäjärvi kertoi meille TIVIA Stagella Teknologia 23 -tapahtumassa 7.11.2023. Jos pystyisimme ylläpitämään tuota kehitystä vuoden ajan, 366 päivässä meistä tulisi yli 38 kertaa parempia. Miltä tuntuisi olla 38 kertaa tehokkaampi kuin ennen?  

Pienen parantamisen hengessä odotan yhteisöömme lisää tapahtumia. Yhdistystason minimin – sääntömääräisten kevät- ja syyskokousten – sijaan voisimme tuottaa kevät- ja syyskaudella molemmilla 2–3 tapahtumaa per yhdistys, jolloin saisimme aikaan jopa 200 tapahtumaan vuodessa. Tapahtumamäärän kasvu toisi joukkoomme uusia kasvoja, kykyjä ja näkemyksiä sekä positiivista pöhinää, joita yhteisö kuin yhteisö tarvitsee pysyäkseen elinkelpoisena.

Tapahtumien määrän lisäämisen ohella voimme viilata toimintatapojamme. Puolessa vuodessa saimme ISTQB-sertifiointikokeiden tulosten ilmoittamista nopeutettua 2–3 viikko ja koetapahtumien taloutta parannettua jopa kolmanneksella. Tällaiselle kehittämiselle on tilaa kaikkialla.

Ulkopoliittisen instituutin johtava tutkija Charly Salonius-Pasternak kehotti reserviläisiä olemaan ”elämänsä kunnossa” fyysisesti ja henkisesti vuoden 2025 alussa muun muassa, koska silloin saattaa vaihtua Yhdysvalloissa presidentti, millä voi olla vaikutuksia Venäjän suhtautumiseen Suomeen. Vaikka en kuulukaan enää reserviin, otan tuon haasteen vastaan. Ehkä en ”elämäni kuntoon” enää pääse, mutta on vuosi aikaa olla paremmassa kunnossa kuin nyt – ei mahdoton tavoite ollenkaan.

Näiden ajatusten myötä toivotan erittäin hyvää uutta vuotta 2024!
Reino Myllymäki
kehityspäällikkö, TIVIA


TIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy osana Tivi-lehteä.

TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat vapaasti luettavissa.

TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla.

kategoriassa TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi