TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Vuoden 2021 tietojärjestelmätieteilijä on Matti Rossi

Tietojenkäsittelytieteiden seura ry:n tietojärjestelmätieteen Special Interest Group (TJT-SIG) on valinnut professori Matti Rossin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta vuoden 2021 tietojärjestelmätieteilijäksi.

Matti Rossin tutkimus tarkastelee erityisesti laajoja ERP- ja transformaatiohankkeita ja niiden organisationaalisia vaikutuksia sekä datan liiketoimintamahdollisuuksia. Hän on vieraillut mm. Georgia Staten yliopistossa, Erasmus-yliopistossa, Claremont Graduate Collegessa ja New Yorkin yliopiston Stern-kauppakorkeakoulussa. Rossi on julkaissut tutkimustaan tietojärjestelmätieteen huippulehdissä ja toiminut niiden toimituskunnissa. Rossi toimi yhden kauden Communications of the AIS:n päätoimittajana. Hän on toiminut 2017–2018 Association for Information Systems -järjestön presidenttinä. Hän on pyrkinyt edistämään tietojärjestelmätieteen käytännönläheistä tutkimusta ja edistämään tutkijoiden ja yritysten sekä julkisen sektorin vuoropuhelua. Hän voitti vuoden 2013 TAF:in Millenium Distinction -palkinnon avoimen koodin ja datan tutkimuksestaan.

”On upeaa saada tämä huomionosoitus TJT-SIG:iltä. Kiitokset”, toteaa Rossi.

Vuoden tietojärjestelmätieteilijä -valintaraadissa olivat tänä vuonna mukana tietojärjestelmätieteen professorit Pasi Tyrväinen (Jyväskylän yliopisto) ja Tero Vartiainen (Vaasan yliopisto). Lisäksi raatiin kuului vuoden 2020 tietojärjestelmätieteilijä Esko Penttinen (Aalto-yliopisto).

”Tänä vuonna valinnassa korostettiin pitkäaikaista, useita vuosikymmeniä käsittävää, tieteellistä työtä, joka jatkuu aktiivisena edelleen”, täsmentää professori Tero Vartiainen, joka toimii TJT-SIG:n puheenjohtajana ja jatkaa ”Pyrimme nostamaan esille esimerkillisiä ja ansioituneita tutkijoita, jotka toimivat tutkija-ammatillisina roolimalleina akateemiselle yhteisölle.”

Vuoden tietojärjestelmätieteilijä julkistettiin Tietojenkäsittelytieteen päivillä 20.6.2022 Tampereella.

Lisätietoja

Professori Matti Rossi, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, matti.rossi[at]aalto.fi, +358 50 3835503.
Professori Tero Vartiainen, TJT-SIG:n puheenjohtaja; tero.vartiainen[at]uwasa.fi, +358 29 449 8588.Tietojenkäsittelytieteen Seura ry on TIVIAn jäsenyhdistys.

Tietojenkäsittelytieteen Seura ry perustettiin vuonna 1982 toimimaan tietojenkäsittelytieteen tutkijoiden ja alan tutkimustuloksista kiinnostuneiden henkilöiden yhdyssiteenä, sekä edistämään tietojenkäsittelytieteen tutkimusta, tutkimustulosten soveltamista ja tutkimuksesta tiedottamista.

Tietojärjestelmätieteiden teemaryhmä on osa Tietojenkäsittelytieteen Seuran toimintaa. Tavoitteena on tuoda yhteen tieteenalamme toimijoita ja edistää yliopistojen välistä yhteistyötä.

Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi