TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIA-blogi: TIVIA uudistuu – uudistu sinäkin!

Tietotekniikka on läsnä kaikkialla, ja siksi TIVIAn on tärkeä pysyä ajan tasalla ja uudistua. Haluamme edistää tietotekniikan kehityksen tuomien uusien mahdollisuuksien hyödyntämistä kaikilla aloilla. TIVIA-blogi, kirjoittajana Robert Serén.


Tietotekniikan liitto on nyt TIVIA – Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry. Uuden nimen ja ilmeen lisäksi myös toimintatapamme ovat uudistuneet. Olemme entistä vahvemmin läsnä verkossa, mikä näkyy myös uusissa jäseneduissamme.

Tietotekniikka on läsnä kaikkialla, ja siksi TIVIAn on tärkeä pysyä ajan tasalla ja uudistua. Haluamme edistää tietotekniikan kehityksen tuomien uusien mahdollisuuksien hyödyntämistä kaikilla aloilla.

Vaikka suomalaisessa yritysmaailmassa tiedetään jo, kuinka tärkeää tietotekniikan hyödyntäminen on, siihen ei tartuta tarpeeksi vahvasti. Kun suomalaisten yritysten toimitusjohtajilta kysytään esimerkiksi sosiaalisesta mediasta ja sen hyödyntämisestä, liian moni vain nyökkäilee ja sanoo, ettei itse ole juuri paneutunut, mutta lapset kyllä tietävät, miten homma toimii. Tulevaisuudessa tuskin on enää ylimmän johdon edustajia, jotka voivat välttää ottamasta kantaa tietotekniikan kysymyksiin.

Tietotekniikka tulee hyvin pitkälti ratkaisemaan yritysten olemassaolon. En tarkoita, että jokaisen toimitusjohtajan tulisi olla teknisten asioiden asiantuntija, mutta tietotekniikan vaikutukset on ymmärrettävä. Korkein johto joutuu analysoimaan, arvioimaan riskejä ja tekemään strategisia päätöksiä tietotekniikan osalta – sitä vastuuta ei voi siirtää tietotekniikan ammattilaisille. IT-osasto ei voi päättää yrityksen läsnäolosta sosiaalisessa mediassa. Strategisten päätösten on tultava johdolta, ja hyvät päätökset vaativat vahvaa ymmärrystä. Kenelläkään ei ole varaa seurata sivusta, kun kilpailijat ajavat ohi.

Ennen vanhaan kerran hankittu osaaminen riitti ja sillä pärjäsi. Nykyään jokaisen meistä täytyy jatkuvasti päivittää osaamistamme ja verkostoitua muiden osaajien kanssa. TIVIA tarjoaa jäsenilleen valmiit verkostot ja runsaasti mahdollisuuksia kehittää ja päivittää omaa osaamista tieto- ja viestintätekniikan osalta.

Tervetuloa mukaan!

 

Robert Serén
toiminnanjohtaja, TIVIA

kategoriassa Blogi
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi