TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIA-blogi: Oikea aika on juuri nyt!

Visionäärinen yritysmuotoilija Ville Tolvanen toteaa usein: mikäli tuntuu ettei aika ole vielä, niin olet väärässä. Olen samaa mieltä, vaikka törmään päivittäin argumenttiin, että ajattelen liian pitkälle. Miten nykypäivänä voi ajatella liikaa? TIVIA-blogi, kirjoittajana Pete Nieminen.


Visionäärinen yritysmuotoilija Ville Tolvanen toteaa usein: mikäli tuntuu ettei aika ole vielä, niin olet väärässä.

Olen samaa mieltä, vaikka törmään päivittäin argumenttiin, että ajattelen liian pitkälle. Miten nykypäivänä voi ajatella liikaa?

En usko että Suomen kasvu olisi nollassa ja teollisuus tässä tilanteessa, jos olisimme katsoneet pidemmälle ja toimineet sen mukaan. Samalla näyttää siltä, että menestystarinamme ovat olleet hetkellisiä onnenkantamoisia, eivätkä huolellisen suunnittelun tuloksia.

Kaikki toki uskovat ja haluavat ajatuksensa menestyvän, mutta miten se varmistetaan? Uskon sanontaan: “Jos se ei ole rikki, niin älä korjaa sitä”. Mielestäni moni ymmärtää tämän väärin.

Toimivaan kassavirtaan ei kannata kajota, mutta jatkuvuuden suunnittelu ei ole nykyisen kassavirran varmistamista, vaan suunnitelma nykytoiminnan ehtymisen varalle. Visionäärisillä organisaatioilla on useita loistavia suunnitelmia varalla, mutta niitä ei turhaan mainostella.

Ajoituksen pitää olla täydellinen, eivätkä kaikki suunnitelmat koskaan toteudu. Haasteenamme on historiastamme johtuva yrityskulttuuri, joka lannistaa innovaation ja suosii tuttua ja turvallista.

Nuorilla start-upeilla on rohkeutta, innovaatiokykyä ja avarakatseisuutta. Tämän onnistunut yhdistäminen korporaatiomaailmaan muokkaa onnenkantamoisista todellisia tulevaisuuden menestystarinoita.

Odotan innolla koska syntyy Suomen ensimmäinen “Google”. Vai syntyykö sitä koskaan? Kaikki tutkimukset ja tilastot viittaavat siihen, että meillä Suomessa on siihen erinomaiset edellytykset. Puuttuu vain rohkeutta.

 

 

Pete Nieminen
CTO, Executive Advisor, Atea Finland Oy
 

 

 

  

kategoriassa Blogi
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi