TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIA-blogi: Ajatteletko kuin koodari?

Sain ahaa-elämyksen aamiaisseminaarissa, jossa käsiteltiin Universumin hiljattain julkaistun Ammattilaiset-tutkimuksen tuloksia. Tajusin ajattelevani kuin koodari. TIVIA-blogi, kirjoittajana Tiina Riutta.


Sain ahaa-elämyksen aamiaisseminaarissa, jossa käsiteltiin Universumin hiljattain julkaistun Ammattilaiset-tutkimuksen tuloksia. Tajusin ajattelevani kuin koodari.

Ei, ykköset ja nollat eivät järjesty päässäni mitenkään erityisen merkityksellisiksi jonoiksi eikä ajatteluni ole mitenkään poikkeuksellisen ratkaisukeskeistä. Sen sijaan pystyin samaistumaan siihen, mitä koodarit arvostavat eniten työssään. Palkan lisäksi koodarien ”tätä odotan työpaikalta” -top kolmoseen pääsivät mukaan joustavat työolot ja ystävällinen työilmapiiri.

Ei ole uusi juttu, että joustavuuden ja hyvän työilmapiirin kaltaiset pehmeät arvot nousevat vahvasti esiin tällaisessa tutkimuksessa. Tämä trendi on jatkunut jo vuosia. Mainitsemisen arvoista sen sijaan tässä tutkimuksessa oli se, että pehmeitä arvoja tunnuttiin arvostavan IT-alalla vielä enemmän kuin muilla aloilla. Ja edelleen IT-alalla nimenomaan koodarit nousivat esiin omana ryhmänään, joka arvostaa näitä.

En uskalla arvailla, miksi juuri koodareita kiinnostaa muita enemmän joustavuus ja työilmapiiri, mutta uskallan väittää, että IT-alalla nämä ”edut” on muita aloja helpompi tarjota. Välineet ja mahdollisuudet esimerkiksi etätyön tekoon ovat olemassa ja mikäpä olisi parempaa joustoa, kuin mahdollisuus hoitaa työnsä itselleen sopivimpaan aikaan itselleen sopivimmassa paikassa.

Jopa välineitä tärkeämmäksi nostaisin kuitenkin hyvän johtajuuden. Kokemus on osoittanut, että toimivassa työpaikassa joustavuutta ei odoteta pelkästään työnantajalta. Kun luottamus johdon ja työntekijöiden välissä on kunnossa ja pelisäännöt selvillä, joustavuutta löytyy myös työntekijöiltä.
Ja mitä ystävälliseen työilmapiiriin tulee, muutaman vuoden alalla työskennelleenä voin todeta IT-alan olevan täynnä hyviä ja ystävällisiä tyyppejä.
 

 


Tiina Riutta
markkinointi- ja koulutuspäällikkö, TIVIA
 

 

 

  

kategoriassa Blogi
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi