TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Muistoja Sturenkadulta

TIVIAn toimisto on sijainnut syyskuusta 2023 alkaen Triplan Workery Westin 6. kerroksessa. Sitä ennen toimistomme oli osoitteessa Sturenkatu 16. Suojeltu rakennus ei ollut paljon muuttunut vuodesta 2002, johon muistoni liittyvät.

Olin YIT Tietotekniikka Oy:n toimitusjohtaja vuonna 2002. Sain yllättäen eräältä YIT:n johtajalta ohjeet käydä tutustumassa erään ostettavana olevan yrityksen tietotekniikkaa koskeviin papereihin yrityskaupan fyysisessä dataroomissa Sturenkatu 16:ssa.

Muistan vaiheen aika tarkasti, koska siihen liittyi vastoinkäyminen. Huoneeni vieressä oleva yhteiskäyttöinen Canon GP55 -monitoimilaite kun ei häiriön takia tahtonut millään tulostaa sähköpostiviestiä paperille, vaan sylttäsi paperin koneen sisälle.

Lopulta sain paperin kunnialla ulos ja ajoin Sturenkatu 16:een, ilmoittauduin vahtimestarille ja kerroin tunnussanan. Vahtimestari saattoi minut kellariin erääseen huoneeseen. Se oli se yrityskaupan dataroom.

Huoneessa oli valmiiksi jo muutama PricewaterhouseCoopersin konsultti - ja lisää tuli. Lopulta meitä oli suhteellisen pienessä huoneessa kymmenen ihmistä: minä ja yhdeksän konsulttia.

Sain suhteellisen nopeasti kaivettua tarvitsemani tiedot kansioista esiin. Tuohon aikaan tietotekniikasta oli ollut harvoin yrityskaupan esteeksi, joten tehtäväni oli pikemminkin löytää riskejä ja yllättäviä rahanmenoja. Mieleeni jäi tuosta dataroom-vierailusta, että ostettavan liiketoiminnan eli Primatelin tietotekniikkakustannukset olisivat olleet Soneralla kovemmat kuin ne YIT:llä tulisivat olemaan. Joka tapauksessa liiketoiminnan IT-kustannukset laskivat YIT:n myötä 15 %.

Yrityskauppa eteni ja toteutui, mutta viime hetkellä tuli parin viikon viivästys, joka liittyi Soneran ja Telian yhdistymiseen. Viivästys siirsi julkistamisen Washingtonin reissuni kohdalle. Esimieheni oli nimittäin määrännyt minut vaimoni kongressimatkalle bodyguardiksi. Elettiinhän WTC:n jälkeistä aikaa...

En halunnut minkäänlaisten disinformaatiota sisältävien huhujen lähtevän julkistuksen yhteydessä liikkeelle. Niinpä otin yrityskaupan sisäpiiriin sihteerini ja yhden pikkupäälliköistäni. Kerroin asian juurta jaksain, kirjotin sihteerilleni tiedotteen lähetettäväksi YIT Tietotekniikka Oy:n henkilökunnalle heti yrityskaupan julkistamisen jälkeen. Tiedotteessa kerrottiin, keneltä saa halutessaan lisätietoa.

Aamun valjettua Washingtonissa istuin majatalon verannalle ja soitin jokaiselle pikkupäällikölleni.

Kuva: YIT.
Reino Myllymäki
kehityspäällikkö, TIVIA

Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi