Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry | Finnish Information Processing Association

Luova työelämä 2030 -hanke

Kyllä. Sinäkin olet luova.


Luovuus nimittäin asuu meissä kaikissa, ihan jokaisessa. Termi tosin saattaa hämätä. Arkisemmin ilmaistuna kyseessä on kyky ratkaista ongelmia ja löytää uusia, entistä toimivampia tapoja tehdä asioita. Viimeistään nyt kuulostaa tutulta, vai mitä?

Luovuus saattaa toki joskus piileskellä pinnan alla, mutta onneksi sitä voi mitata, kasvattaa ja vahvistaa. Se kannattaa, sillä kyseessä on yksi nykypäivän työelämän olennaisimmista taidoista. Ammatillinen supervoima, joka edistää sekä työhyvinvointiasi että uraasi. Yritysten innovointia, uudistumista ja kasvua. Ja lopulta koko Suomen kilpailukykyä.

Luova työelämä 2030 on sukellus suomalaisen luovuuden anatomiaan ja sen kehittämiseen. Tavoitteemme on tehdä tämän maan työelämästä maailman parasta – sinun kanssasi.

Pääset testaamaan oman luovuutesi osoitteessa www.luovuusindeksi.fi. Kutsu myös kollegasi, työyhteisösi ja ystäväsi mukaan!
TIVIAn Luova työelämä 2030 -hankkeeseen liittyvät artikkelit löydät ja tunnistat helposti Luova työelämä 2030 -tunnisteen avulla. Katso artikkelit.

Lisäksi löydät kirjoituksia laaja-alaisesti luovuudesta suomalaisessa työelämässä sekä tietoa Luova työelämä 2030 -hankkeen vaiheista myös hankkeen pääsivulta mrktng.fi/luovuus.

Luova työelämä 2030 -hanke


Hanketta johtaa MARK Suomen Markkinointiliitto ry, ja se on osa TYÖ2030-ohjelmaa. Kumppaneina hankkeessa ovat Marketing Finland, Teknologiateollisuus, TIVIA, Henry, TEK, VTT ja Aalto-yliopisto. Asiantuntijana hankkeessa ja luovuusindeksin synnyttäjänä toimii Yellow Method.

Hanke jakautuu vuoden 2022 aikana kolmeen päävaiheeseen: Yksilötason testi, yritys- ja yhteisötason mallit ja oppiminen ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Viestintä- ja sisältökumppaneina toimivat Grundlage, MRKTNG, We Are Open, sekä MARK me -sisältöpalvelu.