TIVIA ry | Finnish Information Processing Association

Mikä on muuttunut alan yleisissä sopimusehdoissa? IT2022 vs. IT2018

Rekisteröitymiset ovat suljettu

Pelkäätkö hankalaa IT-sopimusprosessia ja että se tulee yrityksellesi kalliiksi?

Ei hätää, sillä IT-alan yleiset sopimusehdot helpottavat sopimusten tekemistä.

Ehtojen sopimisessa on huomioitu laajasti niin IT-projektien ostajien kuin toimittajien tarpeet, ja ne ovat kehittyneet vuosikymmenien aikana yhteistyössä molempien osapuolten kanssa. Tämä varmistaa sen, että IT-alan yleiset sopimusehdot ovat markkinaehtoiset ja niin ostaja- kuin toimittajapuolen hyväksymät.

Yleisten sopimusehtojen tavoitteena on, että eri kokoisten yritysten olisi mahdollisimman helppoa päästä keskenään tasapainoiseen sopimukseen.

Oli kyseessä sitten konsultointi- ja asiantuntijasopimuksesta, ketterän kehityksen projektista, SaaS-palvelusta, valmisohjelmiston toimituksesta tai ohjelmistojen ylläpitopalvelusta, IT2022-sopimusehdot vastaavat tarpeeseen!

Tervetuloa mukaan Ohjelmisto- ja e-business ry:n IT2022-tilaisuuteen ja oppimaan, miten IT-alan uudistuneet, yleiset sopimusehdot helpottavat sopimusten tekemistä!

Mitä uutta ja mitä sillä tehdään?

IT-alan yleiset sopimusehdot ovat uudistuneet alkuvuodesta. Tarkastelemme nyt uusia IT2022-sopimusehtoja studiotilaisuudessa HPP asianajotoimiston teknologia- ja tietosuojapraktiikan vetäjän, Kari-Matti Lehden johdolla.

Tilaisuuden jälkeen sinulla on hyvä käsitys siitä, mikä alan yleisissä sopimusehdoissa on muuttunut. Tiedät, miten ehtoja käytetään tuotteiden, palveluiden ja innovaatioiden kaupallistamisessa. Sekä sen, mitä yrityksen tulee IT2022-ehtoihin sitoutuessaan huomioida, kun tuotteita tai palveluita koskevat sopimukset perustuvat IT2018- tai IT2015-sopimusehtoihin.

Tilaisuudessa otat haltuun:

  • Miten sopimusehdot eroavat toisistaan & mitä pitää huomioida?
  • Miten IT2022-ehtoja käytetään SaaS-palveluiden, ohjelmistotuotteiden & digialustojen kaupallistamisessa?
  • Milloin ja miten kokonaan uusia erityisehtoja datan käytöstä (EDH) tulee käyttää?
  • Miten erityisehdot henkilötietojen käsittelyssä (GDPR-ehdot) tulee huomioida toimituksissa, palveluissa ja niiden toteutuksessa?
  • Robotiikka ja tekoäly – taipuuko yleiset sopimusehdot uusimpien innovaatioiden kaupallistamiseen?

IT-sopimusehdot on tehty helpottamaan sopimusten tekemistä IT-alan hankinnoissa. IT-sopimusehdot on tarkoitettu käytettäviksi kotimaisissa, yritysten välisissä IT-sopimuksissa. Yleisten sopimusehtojen lisäksi olemassa on erilaisia erityisehtoja esimerkiksi valmisohjelmistojen toimituksia ja ohjelmistojen ylläpitoa varten. TIVIA-yhteisön jäsenet saavat ehtojen verottomasta hinnasta 40 prosentin alennuksen.

Lue lisää

Päivämäärä ja aika
tiistaina
12. huhtikuuta 2022
9.00 10.00 Europe/Helsinki
Sijainti

Verkossa

Järjestäjä

Ohjelmisto- ja e-business ry

--Ohjelmisto- ja e-business ry--
JAA

Selvitä, mitä ihmiset näkevät ja sanovat tästä tapahtumasta, ja liity keskusteluun.