Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry | Finnish Information Processing Association

                                   

LUMI: Euroopan tehokkain supertietokone Kajaanissa

Ilmoittautuminen
-
Määrä

Tervetuloa mukaan tähän maksuttomaan webinaariin kuulemaan LUMI-supertietokoneen tarinasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Webinaarissa asiantuntijana toimii CSC:n kumppanuuspäällikkö Dan Still. Webinaari on suomenkielinen, maksuton ja edellyttää ennakkoilmoittautumista. Webinaarin lopuksi yleisöllä on mahdollisuus kysymyksiin.

LUMI on EU:n ja kymmenen Euroopan maan muodostaman konsortion yhteisrahoittama supertietokone, jonka toiminta käynnistyy vuonna 2022 CSC:n datakeskuksessa Kajaanissa.
LUMI tarjoaa eurooppalaiselle tutkimukselle ja tuotekehitykselle mahdollisuuksia suurteholaskentaan sekä tekoälysovelluksiin ja koneoppimiseen. Tässä esitelmässä kerrotaan LUMIn tarina ideasta nykyhetkeen, millainen kone on, mitä se tarjoaa tieteelliselle tutkimukselle ja tuotekehitykselle sekä miten PK- tai startup-yritys voi hakea CSC:n laskentaresursseja.

Lue lisää LUMIsta: https://www.lumi-supercomputer.eu

Puhuja

Dan Still, Partnerships manager

Dan Still työskentelee kumppanuuspäällikkönä CSC:ssä, jossa hän vastaa julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksien kehittämisestä ja tutkimusyhteistyöstä suurteho- ja pilvilaskennan alalla. Tällä hetkellä hän kehittää yritysliiketoiminnan ekosysteemiä EuroHPC LUMI -supertietokoneelle. Danilla on yli 20 vuoden kokemus laskennallisesta tieteestä ja lisäksi kiinnostuksen kohteina ovat dataintensiiviset järjestelmät ja koneoppiminen.

Webinaari-info

  • torstai 1.9.

  • klo 10 - 11

  • webinaari on kaikille avoin ja maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista

Webinaari toteutetaan verkossa Teams-sovelluksella. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse. Kun osallistut tähän tapahtumaan, nimesi voi näkyä muille osallistujille. Osallistumalla tapahtumaan hyväksyt tämän kokemuksen.

CSC – Tieteen tietotekniikan keskus on TIVIAn valtakunnallinen kumppani.
Lue lisää kumppanuudesta.Päivämäärä ja aika
torstaina
1. syyskuuta 2022
10.00 11.00 Europe/Helsinki
Sijainti

Verkossa

Järjestäjä

Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry

-
tivia@tivia.fi
JAA

Selvitä, mitä ihmiset näkevät ja sanovat tästä tapahtumasta, ja liity keskusteluun.