TIVIA ry | Finnish Information Processing Association

LUMI: Euroopan tehokkain supertietokone Kajaanissa

Tämän tapahtuman liput ovat Loppuunmyyty

Tervetuloa mukaan tähän maksuttomaan webinaariin kuulemaan LUMI-supertietokoneen tarinasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Webinaarissa asiantuntijana toimii CSC:n kumppanuuspäällikkö Dan Still. Webinaari on suomenkielinen, maksuton ja edellyttää ennakkoilmoittautumista. Webinaarin lopuksi yleisöllä on mahdollisuus kysymyksiin.

LUMI on EU:n ja kymmenen Euroopan maan, mm. Suomen, muodostaman konsortion yhteisesti rahoittama supertietokone, jonka toiminta on käynnistynyt tänä vuonna CSC:n datakeskuksessa Kajaanissa. LUMI tarjoaa eurooppalaiselle tutkimukselle ja tuotekehitykselle mahdollisuuksia suurteholaskentaan sekä tekoälysovelluksiin ja koneoppimiseen. LUMIn kapasiteetista on 20 % suunnattu yritysten tuotekehitys- ja innovaatiohankkeisiin. Se on kansallisesti mittava panostus suomalaisiin yrityksiin. Webinaarissa kerrotaan LUMIn tarina ideasta nykyhetkeen, millainen kone se on, mitä se tarjoaa tieteelliselle tutkimukselle ja tuotekehitykselle sekä miten yritykset voivat hakea LUMIn laskentaresursseja.

Lue lisää LUMIsta: https://www.lumi-supercomputer.eu ja LUMIn tarjoamista mahdollisuuksista yrityksille: https://www.csc.fi/ratkaisut-yrityksille

Esitysmateriaali

Webinaarin esitysmateriaali on lisätty tälle tapahtumasivulle 2.9.2022. Esitysmateriaalin julkaiseminen, jakaminen tai levittäminen edelleen on sallittua vain esiintyjän erillisellä luvalla.

Katso PDF

Puhuja

Dan Still, Partnerships manager

Dan Still työskentelee kumppanuuspäällikkönä CSC:ssä, jossa hän vastaa julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksien kehittämisestä ja tutkimusyhteistyöstä suurteho- ja pilvilaskennan alalla. Tällä hetkellä hän kehittää yritysliiketoiminnan ekosysteemiä EuroHPC LUMI -supertietokoneelle. Danilla on yli 20 vuoden kokemus laskennallisesta tieteestä ja lisäksi kiinnostuksen kohteina ovat dataintensiiviset järjestelmät ja koneoppiminen.

Webinaari-info

  • torstai 1.9.

  • klo 10 - 11

  • webinaari on kaikille avoin ja maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista

Webinaari toteutetaan verkossa Teams-sovelluksella. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse. Kun osallistut tähän tapahtumaan, nimesi voi näkyä muille osallistujille. Osallistumalla tapahtumaan hyväksyt tämän kokemuksen.

Webinaarin esittelytekstiä on päivitetty 10.8.2022.

CSC – Tieteen tietotekniikan keskus on TIVIAn valtakunnallinen kumppani.
Lue lisää kumppanuudesta.Päivämäärä ja aika
torstaina
1. syyskuuta 2022
10.00 11.00 Europe/Helsinki
Sijainti

Verkossa

Järjestäjä

TIVIA ry

-
tivia@tivia.fi
JAA

Selvitä, mitä ihmiset näkevät ja sanovat tästä tapahtumasta, ja liity keskusteluun.