TIVIA ry | Finnish Information Processing Association

Kestävän kehityksen webinaari 3: Miten saadaan hyvää dataa vastuullisuusraportteihin?

Rekisteröitymiset ovat suljettu
Vastuullisuusraportit tulevat jatkossa yritysten käytännöksi monesta syytä - osin pakosta, osin liiketoimintasyistä, osin kulttuurin muuttuessa ja osin vahvasta etiikasta. Iso haaste onkin saada niihin luotettavaa dataa, kun yritysten tuotteiden koostumus on kovin monimuotoinen ja monen kerroksen takana. Jatkossa eivät hatusta vedetyt keskiarvoestimaatit riitä.

Pitkyn webinaarissa 10.3. 2022 klo 17-19 perataan tätä teemaa kolmessa vaiheessa:
  • Ensin CGI:n Timo Pellikka alustaa aiheeseen liittyvistä monista haasteista.
  • Sitten kuulemme käytännön maailmasta. Nokian Renkaiden ympäristö- ja vastuullisuuspäällikkö Sirkka Leppänen kertoo heidän vastuullisuusraporttinsa laadinnasta ja laadinnan liiketoiminnallisista haasteista otsikolla "Vastuullisuusraportoinnin odotukset ja haasteet – Case Nokian Renkaat". Sirkka on ympäristötekniikan DI, toiminut 20 vuotta Nokian Renkaiden ympäristö- ja kemikaaliturvallisuustehtävissä, Toimenkuvaan on viimeiset 7 vuotta kuulunut myös konsernin vastuullisuusasioiden kehittäminen. 
  • Kolmannessa vaiheessa reflektoidaan Sirkan ja Timon kertomaa keskustellen osallistujien kesken. Ideana on nostaa esille ICT:n mahdollisuuksia, joilla haasteellinen raportointi saadaan jatkossa onnistumaan luotettavasti ja vähän yrityksiä ja niiden toimittajaverkostoja kuormittavasti. Olemme alttiita ihan uusillekin ideoille - vastuullisuustietojärjestelmähän ovat varsin uuusi asia ja siksi altis innovaatioille (ping pirkanmaalaiset firmat!)
Webinaari on avoin ja ilmainen ja tarkoitettu kaikille ICT:n ja kestävän kehityksen suhteesta kiinnostuneille, olipa roolisi sen toimijasysteemissä millä puolella tahansa - valmistuksessa, kiertotalouden prosesseissa, ICT-ratkaisuja tuottamassa jne...

Tervetuloa siis linjoille! Ilmoittaudu viimeistään 8.3.

Tapahtuma järjestetään Teamsissa. Liittymislinkki lähetetään ilmoittautuneille vähän ennen tapahtumaa.

Lue myös jutut aiemmista webinaarisarjan sessioista: ensimmäinen kiertotalousteemalla  ja toinen jossa keskusteltiin data-alustoista.

PS. Pitkyssä ollaan valmiita miettimään aihepiirin pariin muutakin toimintaa. Jutellaan siitä webinaarissa, jos jää aikaa. Ideoita voi lähettää Parkkalin Petrille (petri.parkkali@pitky.fi).


Oletko jo Pitkyn jäsen? Jos et, tutustu asiaan ja liity. Saatamme olla sinulle juuri oikea yhdistys.

Pitkyn logo
Päivämäärä ja aika
torstaina
10. maaliskuuta 2022
17.00 19.00 Europe/Helsinki
Sijainti

Verkossa

Järjestäjä

Pitky ry

puheenjohtaja@pitky.fi
JAA

Selvitä, mitä ihmiset näkevät ja sanovat tästä tapahtumasta, ja liity keskusteluun.