TIVIA ry | Finnish Information Processing Association

IT-standardoinnin vuosiseminaari

Rekisteröitymiset ovat suljettu

Tervetuloa Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n IT-standardoinnin perinteiseen vuosiseminaariin kuulemaan asiantuntijapuheenvuoroja ja keskustelemaan ajankohtaisista IT-standardointia puhututtavista teemoista ja ilmiöistä. Tänä vuonna keskitymme erityisesti IT-standardoinnin ja EU-lainsäädännön yhteyteen.

Euroopan unioni haluaa luoda tiiviimmän yhteyden standardointiyhteisöön. Kun lainsäädäntöä aletaan valmistella, unioni tekee eurooppalaisille standardointijärjestöille (CEN, CENELEC ja ETSI) standardointipyynnön. Näin sekä lainsäädännön että standardien sisältö ja aikataulu saadaan kulkemaan käsi kädessä.

EU-sääntely vaikuttaa yritysten toimintaympäristöön merkittävästi. Digitaalinen tuotepassi nivoo yhteen kestävää kehitystä, digitalisaatiota ja dataekosysteemejä, ja autenttisen datan liittäminen tarjoaa uusia liiketoiminta-alueita. Tässä kehityksessä yhteiset eurooppalaiset standardit ovat yrityksille merkittävä tukipylväs oman ja ekosysteeminsä arvonlisäysketjussa.

Vuosiseminaarissamme kuulemmekin asiantuntijapuheenvuorot koskien dataliiketoimintaa ja tietojen hallintaa. Lisäksi otamme selvää tulevan kyberkestävyyssäädöksen (CRA) vaikutuksesta standardointiin.

Kyberkestävyyssäädös on asetus, joka tuo pakolliset kyberturvallisuusvaatimukset EU:ssa myytäville IoT-tuotteille. Standardeilla ja standardointityöllä on merkittävä yhteisrooli säädöksen ja siihen liittyvien turvallisuusvaatimuksien kehittämisen kanssa.

CRA:ssa puhututtaa etenkin laaja soveltamisala ja se, miten Euroopan komissio lähestyy tätä standardointipyynnöissään. IT-standardointiin osallistuminen tarjoaa täten konkreettisen mahdollisuuden vaikuttaa työhön ja lopputuloksiin. 


Voit osallistua tilaisuuteen joko Meeting Park Kampissa tai etänä.


Ohjelma

Tervetuloa
Marjo-Rita Juntunen ja Meri Valtiala, IT-standardoinnin asiantuntijat, SFS

Avauspuheenvuoro
Juha-Pekka Leskinen, IT-standardoinnin ohjausryhmän puheenjohtaja, johtaja, Netum Consulting

Digitaalinen tuotepassi ja hajautetut protokollat
Kasper Karimaa, Managing Director, STRGL

Tulevan kyberkestävyyssäädöksen vaikutus standardointiin
Outi Slant, erityisasiantuntija, turvallisuusyksikkö, tieto- ja turvallisuusosasto, liikenne- ja viestintäministeriö
Päivi Timlin, erityisasiantuntija, liikenne- ja viestintävirasto Traficom

Päivämäärä ja aika
torstaina
30. marraskuuta 2023
14.00 16.00 Europe/Helsinki
Sijainti

Helsinki / Verkossa

Suomi
--Helsinki / Verkossa--
Hanki reittiohjeet
Järjestäjä

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry

--Suomen Standardisoimisliitto SFS ry--
JAA

Selvitä, mitä ihmiset näkevät ja sanovat tästä tapahtumasta, ja liity keskusteluun.