TIVIA ry | Finnish Information Processing Association

Helppokäyttöisyys julkisissa hankinnoissa

Rekisteröitymiset ovat suljettu

Yrityksistä huolimatta julkisen hallinnon tietojärjestelmien käytettävyys epäonnistuu toistuvasti. Apotti on ehkä tunnetuin esimerkki. Vaikka Apotin hankinnassa erityisesti tavoiteltiin  helppokäyttöisyyttä, lopputulos tunnetusti petti.

Helppokäyttöisyyden saavuttamiseksi on kriittiistä, miten käytettävyyttä edellytetään tarjouspyynnössä. Miten käytettävyysnäkökulmat pitäisi määrittää kelpoisuusvaatimuksiin, pakollisiin vaatimuksiin ja vertailukriteereihin? Mitä sudenkuoppia välttää? Verkkotapahtuman yhteydessä julkistetaan Timo Jokelan uusin kirja "Älä vertaa - vaadi. Miten varmistaa tietojärjestelmän helppokäyttöisyys julkisissa hankinnoissa".

 Kun ilmoittaudut tähän verkkotapahtumaan, huomaathan valita lipputyypin (jäsenhinta tai normaali) ennen kuin klikkaat "ilmoittaudu".

Kenelle?

Tapahtuma on tarkoitettu julkisista hankinnoista ja/tai ohjelmistojen ja tietojärjestelmien käytettävyydestä kiinnostuneille.


Mitä tarjoaa?

Tapahtuma tarjoaa kokemuksia ja näkemyksiä käytettävyydestä nimenomaan julkisten hankintojen yhteydessä.

Mitä maksaa?

Tapahtuma on maksuton TIVIA-yhteisön jäsenille ja muille 65 €.

Asiantuntijamme

Timo Jokela


Timo Jokelalla, FT, on kokemusta käytettävyydestä ja käyttäjäkeskeisestä suunnittelusta 1990-luvun alkupuolelta lähtien. Hän on toiminut VTT:llä, Nokialla, eri yliopistoissa, itsenäisenä asiantuntijana sekä ollut mukana alan kansainvälisessä standardoinnissa. Hän on kirjoittanut yli 100 julkaisua aihealueelta.

Pidätämme oikeuden päivittää tapahtuman sisältöä.

 

IT Insider -verkkotapahtumissa asiantuntijamme kertovat IT-alan ajankohtaisista ilmiöistä, uusimmista teknologioista ja alan parhaista käytännöistä.
IT Insiderin kustantaja on TIVIA ry:n omistama TIVIA Infuture Oy.

itinsider.fi

Päivämäärä ja aika
perjantaina
5. huhtikuuta 2024
9.00 10.00 Europe/Helsinki
Sijainti

Verkossa

Järjestäjä

IT Insider

--IT Insider--
JAA

Selvitä, mitä ihmiset näkevät ja sanovat tästä tapahtumasta, ja liity keskusteluun.