TIVIA ry | Finnish Information Processing Association

Green ICT -ekosysteemi: Vihreys ICT-liiketoiminnan ytimessä

Rekisteröitymiset ovat suljettu

Perehdymme Green ICT -ekosysteemin verkkotapaamisessa vihreän siirtymän mahdollisuuksiin osana aikaansa seuraavaa liiketoimintaa. Tule kuulemaan esimerkkejä siitä, kuinka muutat Green ICT:n potentiaalin tulokseksi.

Green ICT -ekosysteemi on organisaatioiden vastuullisuusverkosto, joka edistää kestävää ICT-kehitystä ja kiertotaloutta ilmastonmuutoksen ja luontokadon vaikutusten torjumiseksi. Verkostoon ovat tervetulleita ammattilaiset niin akateemisesta maailmasta, julkishallinnosta, yrityksistä kuin yhdistyksistä.

Ohjelma

9.00–9.05 Johdanto, Antti Sipilä, TIEKE
9.05–9.30 Energiatehokkaat ohjelmistot — Uusien mahdollisuuksien avaajat, Jarkko Koistinaho, AtoZ
9.30–9.55 Miksi ohjelmistokehityksen asiantuntijapalveluita tarjoavan yrityksen pitäisi olla kiinnostunut kestävyydestä, Jari Hakulinen, Compile
9.55–10.20 Ilmasto- ja ympäristökestävyyden esimerkkejä liiketoiminnassa, Satu Lapinlampi, Hiottu
10.20–10.45 Aihe ja esittelija tarkentuvat, adesso Nordics
10.45–10.55 Tauko
10.55–12.00 Paneelikeskustelua vihreästä bisneksestä IT:ssä


Esiintyjät

Jarkko Koistinaho

Ohjelmistoarkkitehti
Atoz

Jarkko Koistinaho on AtoZin johtava energiatehokkaiden ohjelmistoratkaisujen arkkitehti. Hänellä on laaja kokemus ohjelmistoalan tehtävistä, ja häntä voi kutsua eräänlaiseksi jokapaikanhöyläksi. Jarkko on toiminut reilun 10 vuoden uransa aikana lukuisissa eri IT-alan rooleissa: kehittäjänä, testaajana, arkkitehtinä ja tiimin vetäjänä.

Jari Hakulinen

Myynti- ja asiakasvastaava
Compile Oy

Jarin rooli Compilella muodostuu usean vastuualueen yhdistelmästä: henkilöstö, asiakkaat ja myynti.
Hänellä on taustaa ICT-alalta eri rooleista yli 20 vuotta, joten ohjelmistokehitys ja sen haasteet ovat tulleet tutuiksi useista eri näkökulmista. Alunperin tekniikasta innostunut Jari on kääntänyt katsettaan vuosien mittaan enemmän ja enemmän ihmisiin, ja viime aikoina erityisesti yksilön hyvinvoinnin merkitys pitkän aikavälin onnistumiselle on noussut entistä keskeisemmäksi teemaksi.

Satu Lapinlampi

Toimitusjohtaja
Hiottu

Satu Lapinlampi on Hiotun toimitusjohtaja ja Koodia Suomesta ry:n hallituksen jäsen. Hän johtaa oululaista softafirmaa, jonka päämääränä on parantaa asiakkaidensa tuottavuutta ja prosesseja digitalisaation keinoin. Usein kyse on konenäkö- ja tekoälysovelluksista tai erilaisista tuotantotapoja parantavista web-sovelluksista.


Ilmoittautuminen

Tapahtumaan ilmoittautuminen tapahtuu TIEKEn hallinnoimalta tapahtumasivulta, jonne pääset ilmoittaudu-painikkeen kautta. Tapahtuma toteutetaan verkossa, ja ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin sähköpostitse.


Green ICT -ekosysteemi

Green ICT -ekosysteemillä kestävyyttä ja kilpailukykyä Uudenmaan yrityksille -hanketta rahoitetaan Uudenmaan liiton koordinoimasta REACT-EU-rahastosta, Euroopan aluekehitysrahastosta. Rahoitus on myönnetty osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Hankkeen yhteyshenkilö: Antti Sipilä, antti.sipila[at]tieke.fi

Lisätietoja Green ICT -hankkeesta


Päivämäärä ja aika
tiistaina
23. toukokuuta 2023
9.00 12.00 Europe/Helsinki
Sijainti

Verkossa

Järjestäjä

Green ICT -hanke

--Green ICT -hanke--
JAA

Selvitä, mitä ihmiset näkevät ja sanovat tästä tapahtumasta, ja liity keskusteluun.