TIVIA ry | Finnish Information Processing Association

Finnish Internet Forum 2022

Rekisteröitymiset ovat suljettu

Finnish Internet Forum järjestetään taas kolmen vuoden tauon jälkeen. Tapahtumapaikkana toimii jälleen eduskunnan Pikkuparlamentti (Arkadiankatu 3, Helsinki). Tapahtumaa voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä.

Ajankohtaisen ohjelman avaavat viestintäministeri Timo Harakan tervehdys ja MEP Miapetra Kumpula-Natrin puheenvuoro. Ilmoittautuminen tapahtumaan on auki.


Ohjelma

10.00   Tapahtuman avaus LiV pj. Suna Kymäläinen

10.10   Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan tervehdys

10.25   MEP Miapetra Kumpula-Natrin puheenvuoro

10.40   Ovatko alustatalouden jättiyritykset parasta mitä sananvapaudelle on tapahtunut sitten Gutenbergin vai Orwellin kuvittelemaakin pahempi uhka sille? Uhkaako valtioiden pyrkimys internetin keskustelun valvontaan tuhota sananvapauden vai pelastaako se meidät kaikelta pahuudelta – miten EU:n kaavailema ”chatcontrol” vaikuttaisi?

12.00   Lounas

13.00   Internet on uudistuvan EU-sääntelyn keskiössä, mutta mitä tämä kaikki tarkoittaa Suomelle? Tämän osion aikana keskustellaan datasääntelyn avaamista mahdollisuuksista, joita Sitra kartoitti kesäkuussa julkaistussa tutkimuksessaan, ja toivottavista seuraavista askelmerkeistä niin yksilön, yrittäjän kuin julkisen sektorin näkökulmista.

15.00   Towards Global Digital Compact: Internet Governance fora at all levels – global, regional, national – have a key role in the preparations for the Global Digital Compact (GDC), proposed by the U.N. Secretary General to be adopted at the Summit on the Future of the U.N. General Assembly 2023.   Sandra Hoferichter, Secretary-General of European Dialogue on internet Governance (EuroDIG), the pan-European Internet forum and Anja Gengo, the Focal Point for national and regional initiatives at the Secretariat of the global Internet Governance Forum, will lead the discussion.

16.30   Tilaisuus päättyy/End


Ilmoittautuminen

Tapahtuma on maksuton, mutta ilmoittautuminen vaaditaan. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistujan tulee varautua todistamaan sisääntulon yhteydessä henkilöllisyytensä.

Ilmoittaudu tapahtumaan Finnish Internet Forumin sivuston kautta


Suora verkkolähetys

Tapahtumaa voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä osoitteessa https://verkkolahetys.eduskunta.fi/fi/seminaarit/fif2022. Verkkolähetyksen seuraaminen ei edellytä rekisteröitymistä tai ilmoittautumista.

Päivämäärä ja aika
torstaina
29. syyskuuta 2022
10.00 16.30 Europe/Helsinki
Sijainti

Helsinki/verkkotapahtuma

Suomi
--Helsinki/verkkotapahtuma--
Hanki reittiohjeet
Järjestäjä

Finnish Internet Forum

--Finnish Internet Forum--
JAA

Selvitä, mitä ihmiset näkevät ja sanovat tästä tapahtumasta, ja liity keskusteluun.