TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIAn mentorien kokemustenvaihtotilaisuus Espoossa 22.3.

Mentorimme, sekä ennen mukana olleet että uudet haluavat kehittää myös omaa osaamistaan ammattilaisina ja henkilökohtaisesta näkökulmasta katsottuna. Sen vuoksi moni lähtee mukaan vuodesta toiseen, hakemalla aina uudestaan mukaan ohjelmaan, jotta saa arvokasta kokemusta, uutta näkemystä sekä mahdollisuuden verkostoitua.

TIVIAn tärkein pääoma on ammattitaitoinen ja kehittyvä ICT-alan yhteisö. Mentorointiohjelma on osa tärkeää yhteisön toisilleen tuottamaa osaamisen kehittämistä, TIVIAn näkökulmasta katsottuna palvelua jäsenilleen.

Mentorimme, sekä ennen mukana olleet että uudet haluavat kehittää myös omaa osaamistaan ammattilaisina ja henkilökohtaisesta näkökulmasta katsottuna. Sen vuoksi moni lähtee mukaan vuodesta toiseen, hakemalla aina uudestaan mukaan ohjelmaan, jotta saa arvokasta kokemusta, uutta näkemystä sekä mahdollisuuden verkostoitua.

Järjestämme mentoreillemme kaksi kertaa vuodessa yhteisen tilaisuuden. Paras saanti on kaikilla silloin, kun kaikki osallistujat pääsevät paikalle, koska tilaisuus on vuorovaikutteinen sekä osallistava. Tällä kertaa kokeilimme etäyhteyttä samanaikaisesti. Se toimi nyt ja toimii vaihtoehtona toki jatkossakin, jos niin toivotaan.

Tällä kertaa pohjustuksena kokemustenvaihdolle mentorointiohjelmassa sekä työelämässä Minna-Kaarina Forssén antoi teeman: luottamus. Jo alkuun syntyi hyvää keskustelua ja vuorovaikutusta ryhmässä, jopa niin hyvää, että varsinainen paikalle kutsuttu esiintyjä Saara Remes, KM, valmentaja, psykoterapeutti, työyhteisösovittelija, toimitusjohtaja, joutui hieman odottelemaan.

Luottamuksen syntyyn ja ylläpitoon vaikuttavia tekijöitä:

  • luottamus ei synny itsestään
  • joskus vaatii epämukavuusalueelle menoa
  • edellyttää aitoa kiinnostusta ja kuuntelun taitoa
  • ensitapaamisen ja keskustelun merkitys ratkaisee tulevan tavan toimia yhdessä
  • sitoutuminen ja vapaaehtoisuuteen pohjautuva prosessi

”Vahva menestys vaatii luottamusta”

Saara Remeksen otsikko ”Sovittelua ja sopua – työpaikan ristiriidat oppimiskokemuksiksi” oli todella antoisa ja käytännönläheinen. Hänen esiintymistapansa oli mukaansa tempaava ja esimerkit hätkähdyttäviä. Kyky asettua toisen asemaan on monesti ratkaisevassa asemassa, kun pyritään toimivaan työyhteisöön. Toimitusjohtajan rooli on oltava selkeä kaikille. Hän on yrityksen näkyvin henkilö, jonka toiminta ohjaa koko yrityksen toimintakulttuuria huonoon, hyvään tai parhaaseen tulokseen. Jokaisella työntekijällä on kuitenkin vastuu käyttäytyä työpaikalla hyvin sekä hoitaa työnsä tavoitteiden mukaisesti. Avoimuus ja selkeät toimenkuvat tehostavat työntekoa ja saavat ihmiset voimaan paremmin työpaikalla. Sisäisen motivaation merkitys on suuri. Jos ja kun yritys haluaa menestyä, kaiken kehityksen sekä toiminnan ytimessä kaikilla on oltava asiakas!

Seuraava mentorointiryhmämme aloittaa 16.5.2017 (klo 13.00–16.00) Helsingissä. Haku on auki 10.4. saakka, sekä mentoreille että aktoreille: www.tivia.fi/mentorointi

Tervetuloa mukaan!

Ps. Saara Remeksen taustatiedot löytyvät tästä: www.saararemes.fi

Ps. Mentorimme Helena Hiltusen vinkki Vaasan yliopistossa tehtyyn väitöskirjaan myynnistä: www.uva.fi/materiaali/pdf/isbn_978-952-476-711-8.pdf

Ps. Käytännön vinkki mentoriltamme Herbert Lundströmiltä: kirjastoista löytyy tiloja, joissa voi myös keskustella parin kanssa ilman häiriötekijöitä tai ulkopuolisia ”korvia”.


Minna-Kaarina Forssén


Saara Remes

 

kategoriassa Uutiset
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi