TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIAn hallitus tutuksi – Antti Lintala
Minkälaisia henkilöitä toimii TIVIAn hallituksessa? Esittelemme lyhyesti muutamia  TIVIAn hallituksen jäseniä, jotka kertovat omia näkemyksiään hallitustyöskentelystä. Toisena esittelyvuorossa on Antti Lintala, jolla on käynnissä kolmas vuosi TIVIAn hallituksessa. Lintala toimii hallitustyön ohella TIVIAn vaikuttamistoimikunnan varapuheenjohtajana.
Hakuaika TIVIAn hallitukseen on 16.8.–21.9.2021! Lue lisää ja hae TIVIAn hallitukseen! Lue miten hyvä hallitus löydetään: Miten me saamme TIVIAlle parhaan mahdollisen hallituksen?

Nimi

Antti Lintala


Ammatti/yritys/titteli

Yrittäjä, kouluttaja ja koulutuskoordinaattori (Arla Suomi). Toimin lisäksi yritysneuvojana. Olen myös hallitusammattilainen. Olen suorittanut HHJ-tutkinnon.


Mikä sai hakemaan TIVIAn hallitukseen?

Teen TIVIAa ja sen mukana koko ICT-alaa tunnetuksi Pohjanmaan alueen päättäjille. Olen ollut rakentamassa urapolkuja oppilaitosten kanssa aina kv-tason yrityksiin saakka. Hain TIVIAn hallitukseen, koska ajattelin voivani sieltä käsin auttaa koko ICT-alaa mm. rakentamalla yhteistyöverkostoja oppilaitosten ja yritysten välillä.


Mikä on erityinen supervoimasi hallitustyöskentelyssä?

Tuon hallitustyöhän erityisesti alueellista näkemystä. Pohjanmaa on vahvaa talousaluetta mm. energiateollisuudessa. ICT:n merkitys ja osaajien kouluttaminen alueellisesti on erityisen tärkeää. On hyvä tiedostaa valtakunnallisesti eri alueittemme osaamisen voimatekijät ja jakaa sitä koko valtakuntaan.


Onko hallitustyöskentely vastannut odotuksiasi?

Hallitustyö on ajoittain vaativaa ja haasteellista. Kaikki se työ mitä siellä tekee on merkityksellistä. Siellä toimiessa tulee ajatella koko ICT-alan etua ja toimia sen eteen.


Terveiset hallitushakua miettiville?

Kannustan hakemaan hallitukseen, mikäli haluaa vaikuttaa valtakunnallisesti ICT-osaamisen kehittämiseksi. HHJ-tutkinto on eduksi ymmärtämään hallituksen ja organisaation roolin selkeämmin, sekä auttaa keskittymään oikeisiin asioihin.
Lue miten hyvä hallitus löydetään ja mitä kaikkea otetaan huomioon hallituksen kokoonpanoa suunniteltaessa: Miten me saamme TIVIAlle parhaan mahdollisen hallituksen?
Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi