TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Tietoturva ry vietti upeat 20-vuotisjuhlat

Juhlaa vietettiin Bottan juhlasalissa Helsingissä. Paikalle oli saapunut runsas määrä jäseniä juhlistamaan pyöreitä vuosia ja tapaamaan tuttuja sekä kuulemaan myös juhlapuheita. Puheenjohtaja Mika Viitaniemi toivotti vieraat, yhteistyökumppanit sekä esiintyjät lämpimästi tervetulleiksi.

Tietoturva ry on toiminut jo kaksi vuosikymmentä. Toimintansa aikana yhdistys on kohonnut Suomen suurimmaksi tietoturva-ammattilaisia yhteen kokoavaksi foorumiksi. Yhdistyksellä on noin 800 henkilöjäsentä ja 40 yritys- ja yhteisöjäsentä. Tietoturva ry on TIVIAn jäsenyhdistys.

Juhlaa vietettiin arvostetussa ympäristössä Bottan juhlasalissa Helsingissä. Paikalle oli saapunut runsas määrä jäseniä juhlistamaan pyöreitä vuosia ja tapaamaan tuttuja sekä kuulemaan myös juhlapuheita. Puheenjohtaja Mika Viitaniemi toivotti vieraat, yhteistyökumppanit sekä esiintyjät lämpimästi tervetulleiksi.

”Suomi on tietoturvan mallimaa”

Juhlapuheen piti Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäpäällikkö, prikaatinkenraali Mikko Heiskanen. Hän totesi puheessaan Suomen olevan tietoturvan mallimaa ja toivovan, että osaamisen kehittäminen jatkuu aktiivisena ja pysyvän kärkimaana jatkossakin. Samalla hän kertoi uhista, siitä, miten hyökkäyksiä voi jatkossa tulla ihan milloin vain ja mistä vain, älyrannekkeiden kautta, puhelimen välityksellä tai mistä tahansa digitaalisista laitteista. Uhat ovat jokapäiväisiä, tunkeutujat varastavat monin eri keinoin tietoa taitavasti. Puolustukseen tulee entistä enemmän satsata, toimia yli rajojen, kokonaisvaltaisesti. ”Robotiikka ja tekoäly tuovat omat haasteensa uhkien osalta, olemme vasta työmme alussa”, totesi Heiskanen. Lopuksi hän kiitti tietoturva-alan ammattilaisia merkityksellisestä työstä.

”Verkostojen merkitys on valtava”

KPMG:n partneri, Mika Laaksonen viritti juhlatunnelmaa esittelemällä Tietoturva ry 10 vuotta -juhlakirjaa ja sen sisältöä. Jo silloin uhkia oli paljon, jotka ovat osa arkea tänäkin päivänä. Kirjaan oli kirjoitettu myös tulevaisuuden visioita tietoturva-alasta ja haasteista. Niitä kuunnellessa ei voinut kuin olla toteamatta ”todellakin ennustukset ovat olleet oikeansuuntaiset”. Laaksonen kiitti Tietoturva ry:n aktiivista toimintaa kaikkien vuosien osalta. Erityisesti hän mainitsi koulutuksen sekä seminaaritilaisuuksien tuovan sellaista lisäarvoa, jota alalla kaivataan. Verkostojen luonti alan ammattilaisten kesken sekä urapolkujen mahdollistaminen nuorille ovat hänestä ensiarvoisen tärkeää työtä, jota jäsenten tulee jatkossakin tarjota.

”Yhteistyön kehittäminen on kaikkien etu”

Netumin toimitusjohtaja Matti Mujunen kiitti Tietoturva ry:tä erityisesti opinnäytetöiden palkitsemisesta. Hän toivoi, että tämän tyyppinen toiminta saisi jatkossa enemmänkin näkyvyyttä ja aikaan laajempaakin toimintaa yhteistyön merkeissä yhteisön jäsenten, opiskelijoiden sekä yritysten kesken. Hän korosti tuen ja osaamisen kehittämisen merkitystä kokonaisvaltaisesti. ”On kaikkien etu lisätä yhteistyötä tällä toimialalla”, sanoi Mujunen. Lopuksi hän kiitteli Tietoturva ry:tä hyödyllisestä ja fokusoidusta toiminnasta.

”Onnea, menestystä ja vaikutusvaltaa”

TIVIA onnittelee 100-vuotiasta Suomea sekä 20-vuotiasta Tietoturva ry:tä. Myös osa TIVIAn yhdistyksistä juhlii tänä vuonna pyöreitä vuosia: Lapin tietotekniikkayhdistys ry 30 vuotta sekä Varsinais-Suomen tietokoneyhdistys ry 50 vuotta. Sytyke-risteily on ollut merkityksellinen myös 20 vuotta.

Nina From
TIVIA
Tietoturva ry:n puheenjohtaja Mika Viitaniemi


Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäpäällikkö, prikaatinkenraali Mikko Heiskanen

KPMG:n Advisory Partner Mika Laaksonen


Netumin toimitusjohtaja Matti Mujunen

Kuvat: Nina From, TIVIA

 

kategoriassa Uutiset
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi