TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Tietoturva ry palkitsi vuoden parhaat tietoturva-aiheiset opinnäytetyöt

Tietoturva ry palkitsi syyskokouksessaan vuoden parhaina tietoturva-aiheisina opinnäytetöinä Aalto-yliopiston Klaudia Krawieckan sekä Tampereen teknillisen yliopiston Tuomas Tyrväisen opinnäytetyöt. Kilpailu järjestettiin tänä vuonna kahdeksatta kertaa.

Tietoturva ry palkitsi syyskokouksessaan vuoden parhaina tietoturva-aiheisina opinnäytetöinä Aalto-yliopiston Klaudia Krawieckan sekä Tampereen teknillisen yliopiston Tuomas Tyrväisen opinnäytetyöt. Kilpailu järjestettiin tänä vuonna kahdeksatta kertaa.

Tietoturva ry:n hallituksen puheenjohtaja Mika Viitaniemi toteaa voittaneista töistä: ”Palkitut opinnäytetyöt olivat laadukkaita ja kummassakin oli merkittäviä käytännössä hyödynnettäviä, komponentteja. Tällä tavoin ne auttavat jatkossa turvallisempien järjestelmien kehittämistä ja testaamista.”

Ylempien korkeakoulututkintojen sarjan parhaana palkittiin Klaudia Krawieckan diplomityö, jossa käytettiin oivaltavalla tavalla olemassa olevia mutta harvoin hyödynnettyjä laitteiston turvallisuusominaisuuksia WWW-palvelujen salasanojen turvallisen säilytyksen parantamisessa. Diplomityö tehtiin Aalto-yliopistossa.

Alempien korkeakoulututkintojen sarjan puolestaan voitti Tuomas Tyrväisen työ, jossa hän selvitti penetraatiotestauksen menetelmiä sekä teoriassa että käytännössä. Opinnäytetyö tehtiin Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Tietoturva ry:n vuodesta 2010 myöntämän palkinnon tarkoituksena on kannustaa opiskelijoita tekemään laadukkaita tietoturvaa käsitteleviä opinnäytetöitä ja näin edistää suomalaista tietoturvaosaamista. Kilpailuun sai osallistua suomalaiseen korkeakouluun tai ammattikorkeakouluun tehdyllä tietoturva-aiheisella opinnäytetyöllä.

Tarkemmat lisätiedot kilpailusta ovat luettavissa yhdistyksen sivuilla osoitteessa https://www.tietoturva.fi/toiminta/opinnaeytetyoekilpailu.

Lisätietoja antavat:
Hallituksen puheenjohtaja Mika Viitaniemi
Sähköposti: mika.viitaniemi(at)tietoturva.fi , puhelin: +358 40 746 2943

Hallituksen jäsen Lea Viljanen
Sähköposti: lea.viljanen(at)tietoturva.fi , puhelin: +358 40 5500 949

Tietoturva ry lyhyesti

Tietoturva ry (Informationssäkerhet r.f., Finnish Information Security Association) on tietoturvallisuutta ja tietoturvatietoutta edistävä tietoturva-ammattilaisten ja ammattiyhteisöjen yhdistys. Tietoturva ry tukee jäsentensä ammattitaidon kehittämistä ja edistää hyvien tietoturvatapojen noudattamista tietoturvallisuuden kaikilla osa-alueilla.

Yhdistys on noin 700 henkilöjäsenensä ja 36 yritys- ja yhteisöjäsenensä myötä Suomen suurin tietoturva-alan organisaatio. Tietoturva ry on TIVIAn valtakunnallinen jäsenyhdistys ja kuluva vuosi on yhdistyksen 20. toimintavuosi.

Tietoturva ry:n verkkosivut: https://www.tietoturva.fi
Tietoturva ry twitterissä: https://twitter.com/tietoturva_ry


Ylempien korkeakoulututkintojen sarjan parhaana palkittiin Klaudia Krawieckan diplomityö (kuva: Tietoturva ry)

 

kategoriassa Uutiset
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi