TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Tietotekniikan tutkimussäätiön väitöskirjapalkinto Susanne Jauhiaiselle - kunniamaininta Ville Laitiselle

Tietotekniikan tutkimussäätiö jakaa vuosittain palkinnon ansiokkaalle tietojenkäsittelytieteitä edustavalle väitöskirjalle, joka on valmistunut edellisen kalenterivuoden aikana suomalaisessa korkeakoulussa. Palkinto myönnetään Tietojenkäsittelytieteen seuran valmisteleman esityksen pohjalta ja julkaistaan Tietojenkäsittelytieteen päivillä, jotka pidettiin Vaasassa 10.-11.6.2024.

Palkinto parhaasta tietojenkäsittelytieteiden väitöskirjasta myönnetään Susanne Jauhiaiselle Jyväskylän yliopistosta hänen väitöskirjastaan ”Potential of Predictive Modeling Methods for Individual Response: Applications and Guidelines for Sports Sciences”.

Väitöskirja käsittelee koneoppimissovellusten hyödyntämistä liikuntatieteissä, erityisesti miten ennustavan mallintamisen avulla tuotetaan yksilöllisempää tietoa kuin perinteisillä tilastomenetelmillä urheiluvammojen ennustamisen ja lahjakkuuksien tunnistamisen. Palkintoraadin perusteluissa todetaan, että työ on omaperäinen ja uusi, ja että Susanne Jauhiaisella on ollut johtava rooli tutkimustyössä. Väitöskirjan julkaisut ovat myös keränneet runsaasti viitauksia.

Tietojenkäsittelytieteen seura myöntää kunniamaininnan ansiokkaasta väitöskirjasta Ville Laitiselle Turun yliopistosta hänen väitöskirjastaan “Statistical Signatures for Adverse Events in Molecular Life Sciences”. Väitöskirjassa kehitetään uusia tilastollisia ja data-analyyttisiä menetelmiä mikrobiomidatan analysointiin.

kategoriassa Uutiset
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi