TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Tietotekniikan tutkimussäätiö on varannut 40 000 euroa apurahoja jaettaviksi metaversumi-tutkimushankkeisiin

Tietotekniikan tutkimussäätiö on varannut 40 000 euroa apurahoja jaettaviksi uusiin metaversumi-teeman korkean riskin tutkimushankkeisiin. Apurahoja haetaan täyttämällä hakulomake verkossa (linkki alla). Apurahojen hakuaika alkoi 1.3. ja päättyy 21.4.2022. Hankkeita ovat arvioimassa professorit Tommi Mikkonen (Helsingin yliopisto, Jyväskylän yliopisto), Jaakko Sauvola (Oulun yliopisto), Virpi Tuunainen (Aalto-yliopisto) ja Maria Paasivaara (LUT-yliopisto).

Tietotekniikan tutkimussäätiö tukee näin osaltaan Suomen korkean tutkimuksen ja tuotekehityksen kansainvälistä kilpailukykyä ja innovatiivisuutta sekä valmiuksia tulevaan. Kannustamme erityisesti nuorta tutkija- ja yrittäjäsukupolvea tutkimaan metaversumin vaatimia teknologioita ja sen mahdollistamia liiketoimintamahdollisuuksia sekä ihmisten vuorovaikutusta.

Lue lisää ja katso hakuohjeet


Tietotekniikan tutkimussäätiö edistää ja tukee tietotekniikkaa koskevaa ja siihen liittyvää tutkimus-, koulutus- ja neuvontatoimintaa. Tietotekniikan tutkimussäätiö myöntää matka- ja hankeapurahoja sekä tunnustuspalkintoja, esimerkiksi vuosittain jaettavan palkinnon parhaalle tietotekniikan tutkimusalan väitöskirjalle. Säätiöllä on merkittävä rooli kansallisen osaamisen synnyttämisessä, tutkimuksen edistämisessä sekä yhteiskunnallisesti vaikuttavien hankkeiden käynnistämisessä. Tietotekniikan tutkimussäätiön toiminta on laajentunut merkittävien lahjoitusten ja säännöllisen varainhankinnan avulla.

Tietotekniikan tutkimussäätiö perustettiin vuonna 1980 edistämään suomalaisen yhteiskunnan tietotekniikan tutkimusta korkeakouluissa, tukemaan yhteiskunnallisesti vaikuttavia hankkeita ja palkitsemaan korkeatasoisia tutkimuksia.

Tietotekniikan tutkimussäätiö on osa TIVIAa.

tietotekniikantutkimussaatio.fiJaa tämä kirjoitus
Arkistoi