TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry onnittelee voittajia!

Vuoden tietohallintojohtaja julkistettiin CIO 2016 -kutsuvierastapahtumassa 21. huhtikuuta Helsingissä. Kilpailun finaalissa oli neljä tietohallintojohtajaa, Outokummun Patrik Ekström, Pöyryn Vesa Erolainen, Lidlin Jukka-Pekka Luhanko ja Vantaan kaupungin Antti Ylä-Jarkko. Voittajaksi valittiin Pöyryn tietohallintojohtaja Vesa Erolainen. Vuoden CIO:n lisäksi tänä vuonna Vantaan tietohallintojohtaja Antti Ylä-Jarkko valittiin Digitalisaation ja IT-innovaatioiden johtajaksi.

Vuoden tietohallintojohtaja julkistettiin CIO 2016 -kutsuvierastapahtumassa 21. huhtikuuta Helsingissä.

Kilpailun finaalissa oli neljä tietohallintojohtajaa, Outokummun Patrik Ekström, Pöyryn Vesa Erolainen, Lidlin Jukka-Pekka Luhanko ja Vantaan kaupungin Antti Ylä-Jarkko.

Voittajaksi valittiin Pöyryn tietohallintojohtaja Vesa Erolainen. Vuoden CIO:n lisäksi tänä vuonna Vantaan tietohallintojohtaja Antti Ylä-Jarkko valittiin Digitalisaation ja IT-innovaatioiden johtajaksi.

Valintaraadin mukaan Erolainen yhdistää työssään teknologian ja IT-palvelut keskittyen liiketoiminnalle tärkeisiin asioihin. Erityisesti Erolaisen ansioksi valintaraati arvioi Pöyryn erillisten IT-yksiköiden hitsaamisen yhteen läpi vaikeiden henkilöstöä koskeneiden päätösten. Muutoksista huolimatta Erolainen on pitänyt Pöyryn teknologisen perustan vahvana ja hänen aikanaan perustuksia on jopa vahvistettu, raati kiittää.

Valinnassa painotettiin tänä vuonna tietohallintojohtajalta vaadittavaa aiempaakin monipuolisempaa osaamista. Hyvän CIO:n tulee hallita niin teknologia kuin tuntea myös liiketoimintaa ja osata johtaa ihmisiä.

”Tietohallinnon johtaminen on monitaitoinen laji, jossa tarvitaan visionäärisyyttä ja toisaalta kykyä saada ihmiset mukaan”, kiteyttää valintaraadin puheenjohtaja Tomi Dahlberg, Åbo Akademin tietojärjestelmätieteen professori.

CIO:n työssä on hänen mukaansa vaikea menestyä ja viihtyä kapealla osaamisella. Jotta henkilö täyttäisi kaikki vaatimukset, hänen on useimmiten täytynyt työskennellä monenlaisissa eri tehtävissä.

”Hyväksi tietohallintojohtajaksi voi tulla vaikka olisi ollut samassa yrityksessä ja samantyyppisissä tehtävissä. Jotta CIO:lla olisi teknologista ymmärrystä, hänellä täytyy joka tapauksessa olla IT-taustaa. On kuitenkin usein eduksi, jos tietohallintojohtaja on tehnyt muun tyyppistä työtä välissä”, Dahlberg sanoo.

Vesa Erolainen kuvaa itse CIO:n roolia näin: ”Se on perusasioiden tekemistä teknologiaa hyväksi käyttäen sekä uusien liiketoimintamahdollisuuksien luomista. Itse näen, että CIO:n rooli varsinkin tässä vaiheessa on olla teknologian ja liiketoiminnan välinen tulkki.”

Valintaraatiin kuuluvat professori Tomi Dahlbergin lisäksi lisäksi Vuoden CIO 2015 Keskon Kalle Alppi, Vuoden CIO 2014 Koneen Kati Hagros, ICT Standard Forumin hallituksen puheenjohtaja Juha Huovinen sekä Tivin päätoimittaja Mikko Torikka. Kilpailu on järjestetty 12 kertaa. Valinnan suoritti Tivi.

 

TIVIA

 

kategoriassa Uutiset
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi