TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Nuorille uutta suuntaa kehittämällä heidän tietoteknisiä taitojaan

Turun yliopiston koulutussosiologian tutkimuskeskus RUSE on kehittänyt yhdessä hankekumppanien Pajamestareiden, RASEKOn, WinNovan ja Turun ammatti-instituutin kanssa nuorten ICT-taitoja kohentavan toimintamallin, jolla pyritään ehkäisemään koulutuksesta syrjäytymistä vahvistamalla nuorten tieto- ja viestintäteknologian käyttötaitoja.

Turun yliopiston koulutussosiologian tutkimuskeskus RUSE on kehittänyt yhdessä hankekumppanien Pajamestareiden, RASEKOn, WinNovan ja Turun ammatti-instituutin kanssa nuorten ICT-taitoja kohentavan toimintamallin, jolla pyritään ehkäisemään koulutuksesta syrjäytymistä vahvistamalla nuorten tieto- ja viestintäteknologian käyttötaitoja. Malli on otettu osaksi pajatoimintaa ja ammatilliseen koulutukseen valmentavan koulutuksen opetussuunnitelmaa (VALMA-koulutus) yhteistyöoppilaitoksissa.

Nuorten tietotekniset taidot testataan selainpohjaisella #ICTtaitomittarilla, jolla selvitetään tietokoneen peruskäyttötaitoihin, työvälineosaamiseen sekä viestintäosaamiseen liittyvä osaamisen taso ongelmanratkaisutehtävien avulla. Testituloksiin perustuen nuori opiskelee ICT-osaamista kehittävää selkokielistettyä opiskelumateriaalia ja tekee harjoitustehtäviä #ICTpolku-sivustolla.

Opiskelumateriaali pilotoidaan hankkeen osatoteuttajien oppilaitoksissa sekä yhteistyöoppilaitoksissa syksyn 2015 ja kevään 2016 aikana.

Hanke toimii Euroopan sosiaalirahaston tuella 1.1.2015–31.12.2016.

Hankkeen opiskelumateriaali ja #ICTtaitomittari ovat vapaasti käytettävissä.

Lisätietoa hankkeesta:
projektikoordinaattori
Julia Toivonen
etunimi.sukunimi@utu.fi
050 463 8429
rosa.utu.fi/ictknowhow

 

kategoriassa Uutiset
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi