TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Nokia Säätiön tunnustuspalkinto internet-teknologioiden uranuurtajalle Jari Arkolle

Nokia Säätiö myönsi vuoden 2016 tunnustuspalkintonsa Jari Arkolle hänen laaja-alaisesta ja pitkäaikaisesta panostuksestaan internet-teknologioiden kehitykseen sekä hänen toimimisestaan tähän oleellisesti kuuluvan avoimen yhteistyön edistämiseksi.

Nokia Säätiö myönsi vuoden 2016 tunnustuspalkintonsa Jari Arkolle hänen laaja-alaisesta ja pitkäaikaisesta panostuksestaan internet-teknologioiden kehitykseen sekä hänen toimimisestaan tähän oleellisesti kuuluvan avoimen yhteistyön edistämiseksi.

Arkko tunnetaan vahvasta kiinnostuksestaan edistää internetin käyttöä ja toimintaa erilaisissa ekosysteemeissä ja yritysympäristöissä. Viimeisen 20 vuoden ajan hän on ollut yksi avainhenkilöistä Internet Engineering Task Force -organisaation (IETF) sekä teknisessä että organisatorisessa johtamisessa. Arkko on toiminut IETF:n puheenjohtajana vuodesta 2013 alkaen.

Arkko on vaikuttanut merkittävästi internetin tietoturvan, yksityisyyden suojan, mobiili-internetin ja yleisesti internet-protokollien kehitykseen ja erityisesti esineiden internetin (Internet of Things, IoT) alueeseen.

Arkon työllä on ollut huomattava vaikutus IETF-työn ja internet-standardien kehittämisessä lisääntyneen avoimuuden ja läpinäkyvyyden suuntaan. Hän on vaikuttanut aktiivisesti myös muissa standardointijärjestöissä kuten 3GPP.

"Internet on yksi aikamme merkittävimmistä saavutuksista. On suuri ilo nähdä suomalaisen informaatio- ja viestintäteknologiapioneerin Jari Arkon johtavan niin merkittävää kansainvälistä yhteistyöjärjestöä kuin IETF. Olemme innoissamme, että voimme huomioida ja palkita Jari Arkon uraauurtavan työn Nokia Säätiön tunnustuspalkinnolla", sanoi Nokia Säätiön hallituksen puheenjohtaja Timo Ali-Vehmas.

Nokia Säätiö on jakanut yli 1 500 apurahaa 21-vuotisen olemassaolonsa aikana. Vuonna 2016 Nokia Säätiö jakaa apurahoina ja tunnustuspalkintoina yhteensä noin 360 000 euroa.

Nokia Säätiö

Säätiön tarkoituksena on tieto- ja teletekniikan tieteellisen kehittämisen tukeminen sekä alan opetustoiminnan edistäminen Suomessa. Säätiö myöntää avustuksia, apurahoja ja tunnustuspalkintoja näiden alueiden tutkimiseen. Nokia Säätiö on itsenäinen, voittoa tavoittelematon säätiö, joka perustettiin Nokia Oyj:n aloitteesta ja merkittiin Suomen säätiörekisteriin vuonna 1995.

Nokia

Nokia on globaali johtaja verkottuneen maailman teknologioiden kehittämisessä. Nokia Bell Labsin tutkimustyön ja innovoinnin vauhdittamana tarjoamme viestintäpalvelujen tarjoajille, viranomaisille, suuryrityksille ja kuluttajille toimialan kattavimman valikoiman tuotteita, palveluita sekä lisensointimahdollisuuksia.

Luomme mullistavaa tulevaisuuden teknologiaa ihmisten muuttuviin tarpeisiin rakentamalla infrastruktuurin 5G-teknologialle ja esineiden internetille sekä kehittämällä uudenlaisia virtuaalitodellisuuden ja digitaalisen terveyden sovelluksia. www.nokia.com

Lisätietoja tiedotusvälineille:
Nokia
Viestintä
Puh. 010 448 4900
Sähköposti: press.services@nokia.com

 

kategoriassa Uutiset
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi