TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Mindtrek 2016 -konferenssi teki yleisöennätyksen

Mindtrek on kansainvälinen teknologiakonferenssi, joka järjestettiin jo 20. kerran. Pääteemoina olivat avoin yhteisökehittäminen ja tulevaisuuden teknologiat. Tavoitteena oli törmäyttää alan ammattilaisia yli toimirajojen, olipa kyseessä yksityinen tai julkinen sektori tai opiskelijat. Myös kansainvälisyydessä onnistuttiin, koska se näkyi ja kuului. Paikalle odotettiin 700 kävijää, mutta rekisteröityneitä oli ensimmäisen päivän aikana jo 1 060. Tapathumassa myös palkittiin Timo Sirainen Open World Hero -palkinnolla.

Mindtrek on kansainvälinen teknologiakonferenssi, joka järjestettiin jo 20. kerran. Pääteemoina olivat avoin yhteisökehittäminen ja tulevaisuuden teknologiat. Tavoitteena oli törmäyttää alan ammattilaisia yli toimirajojen, olipa kyseessä yksityinen tai julkinen sektori tai opiskelijat. Myös kansainvälisyydessä onnistuttiin, koska se näkyi ja kuului. Paikalle odotettiin 700 kävijää, mutta rekisteröityneitä oli ensimmäisen päivän aikana jo 1 060.

Konferenssi sisälsi useita tapahtumakokonaisuuksia, joita olivat Smart City Event, Immersion, IoT Event ja Academic Mindtrek. Puhujina nähtiin mm. maailman ensimmäinen kyborgiartisti Neil Harbisson, Cloudweavers:n tekninen johtaja Carlo Daffara, kaupunkistrategisti Boyd Cohen, tietoturva-asiantuntija Petteri Järvinen, oDocs Eye Care:n perustajajäsen tohtori Hong Sheng Chiong, Lauri Oksanen Nokialta ja Markku Markkula Euroopan alueiden komiteasta.

TIVIA, Pitky ja Sytyke olivat tapahtumassa mukana yhteistyökumppaneina. Näkyvyys ja paikallaolo kannatti, kolmikanta toimi erittäin hyvin. Kyselyitä monista eri näkökulmista sekä toiminnastamme riitti päivän mittaan, jäsenhakulomakkeita täyteltiin ja annettiin mukaan (lomakkeet loppuivat jo ensimmäisenä päivänä). Uusia yhteistyökumppanuuksia syntyy varmasti ajan mittaan, kontaktit olivat hyvälaatuisia ja verkostoitumisen meininki hyvä. Saimme myös vinkin eräältä kävijältä tästä kilpailusta: http://www.tivia.fi/uutinen/eu-prize-for-women-innovators-2017.

Maanantaina tapahtuman avasi Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen. Hän toivotti lämpimästi tapahtumaan osallistujat tervetulleiksi sekä esitteli samalla Neil Harbissonin. Hän esiintyi mielenkiintoisella tavalla, mm. kuvaten värejä äänien avulla. Mikään ei ole mahdotonta, kun oivaltaa keinot ”nähdä” vaikkapa tässä tapauksessa, värejä taideteoksista tai autoista tai…

Kari Peltola antoi tietoiskun casejen valossa VR- ja AR-aiheesta, joka tuntuu kiinnostavan entistä enemmän. Suomen tilanne näiltä osin on vasta lapsen kengissä, sen sijaan VR on kuulunut armeijan ”kalustoon” kautta aikain monin tavoin. Terveydenhoitoala, rakennusala ja moni muu tulee jatkossa hyödyntämään valtavasti tätä teknologiaa. Erinomaisina esimerkkeinä hän mainitsi Fortumin, Valmetin ja PONSSEn (www.rakkacreative.fi).

Esityksiä oli useita päivien aikana. Keskustelu oli vilkasta ja verkostoituminen helppoa. Tiedon jano oli nähtävissä selkeästi, joka on erinomainen asia Suomen digitalisoitumisen ja kehittämisen kannalta.

Open World Hero -palkinto Siraiselle

Vuoden 2016 Open World Hero -tunnustus myönnettiin maanantai-iltana Timo Siraiselle (Dovecot Oy), joka on tehnyt toiminnallaan merkittävää työtä avoimen lähdekoodin edistämiseksi. Hän on työllään yhdistänyt satoja miljoonia ihmisiä tuotteen ja yhteisön avulla – niin käyttäjiä kuin tekijöitäkin.

Dovecot toimii esimerkkinä suomalaisesta menestystarinasta, jossa harrastuksesta avoimen lähdekoodin avulla on syntynyt menestyksekäs yritys, joka työllistää niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Dovecotin liikevaihto on kasvanut 2,8 miljoonaan euroon perustamisesta lukien (2011 –2015) ja työllisti vuoden 2015 tietojen mukaan 13 henkilöä.

”2015 aikana yhdistyttiin saksalaiseen Open Xchange -yritykseen. Yhdessä jatkamme maailman valloitusta sähköpostin rintamalla yli 220 ihmisen voimalla”, kommentoi Timo Sirainen. ”Viime kesänä 68 % koko maailman IMAP-palvelimista oli ajossa Dovecot”.

Open World Hero on COSS ry:n jakama tunnustus, jonka tavoitteena on edistää tietojärjestelmien avoimuutta. Vuosittain jaettava palkinto myönnetään merkittävää työtä tämän tavoitteen eteen Suomessa tehneelle henkilölle tai organisaatiolle.

Toivomme näkevämme tapahtuman 21. kerran Tampereella myös vuonna 2017.

 

TIVIA

Lisää kuvia löytyy täältä.

 

kategoriassa Uutiset
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi