TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta uudistettiin vastaamaan 2020-luvun tarpeita – maamme monipuolisin IT-alan opintopolkutarjonta

Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta hyväksyi 29.3.2017 vuosien 2017–2020 opetussuunnitelman. IT-tiedekunta vastaa alan nopeisiin muutoksiin uudistamalla sekä kandidaatti- että maisterikoulutuksen.

Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta hyväksyi 29.3.2017 vuosien 2017–2020 opetussuunnitelman. IT-tiedekunta vastaa alan nopeisiin muutoksiin uudistamalla sekä kandidaatti- että maisterikoulutuksen.

IT-tiedekunta on Suomen ainoa tiedekunta, jossa voi suorittaa tutkinnon joko luonnontieteelliseltä tai kauppatieteelliseltä koulutusalalta ja lisäksi valmistua opettajaksi, tehdä maisteritutkinnon kognitiotieteestä ja kyberturvallisuudesta.

Tulevaisuudessa IT-tiedekunnassa keskeisiä kehittämiskoulutusaloja ovat digitalisaatio, tekoäly, data-analyysi, robotiikka, tietoturvallisuus, esineiden internet (IoT) ja teollinen internet, kvanttilaskenta, ohjelmistotuotanto, koulutusteknologia, pelien suunnittelu, kognitiotiede, ohjelmistoliiketoiminta sekä tietojärjestelmätiede.

IT-tiedekunnassa valmistellaan uutta digitalisaation sivuainekokonaisuutta sekä yhdessä muiden tiedekuntien kanssa teknologiaa, tiedettä ja taidetta yhdistävää kokonaisuutta.

Näillä uudistuksilla IT-tiedekunnasta tulee maamme monipuolisin IT-alan koulutusyksikkö. Uudet koulutusavaukset vastaavat kansallisia digitaalisuustrategioita.

Koulutusta uudistettaessa on kuultu monipuolisesti Jyväskylän alueen yrityksiä ja tehty katsaus alan kansainvälisistä trendeistä. Alan osaajista on yrityksissä kova pula.

”Toivomme, että tällä uudella koulutusohjelmalla Jyväskylässä toimivat yritykset saavat tulevaisuuden kehitystarpeita vastaavia osaajia. Jyväskylän yliopisto tulee tarjoamaan myös Urasilta-ohjelman kautta räätälöityä koulutusta yrityksille” kertoo dekaani Pekka Neittaanmäki.

”IT-tiedekunnan tavoitteena on lisätä opiskelijoiden sisäänottoa nykyisestä noin 400 opiskelijan tasosta 500 opiskelijaan. Tavoite on kasvaa yli 3 000 opiskelijan koulutuskeskittymäksi vuosina 2018–2020” toteaa dekaani Neittaanmäki.

Lisätietoja:

Dekaani Pekka Neittaanmäki
Informaatioteknologian tiedekunta
Jyväskylän yliopisto
pekka.neittaanmaki(at)jyu.fi
p. 040 550 7005

 

kategoriassa Uutiset
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi