Tuemme myös tutkimusta

March 7, 2022

Tietotekniikan tutkimussäätiö perustettiin vuonna 1980 edistämään suomalaisen yhteiskunnan tietotekniikan tutkimusta korkeakouluissa, tukemaan yhteiskunnallisesti vaikuttavia hankkeita ja palkitsemaan korkeatasoisia tutkimuksia. TIVIAn hallinnoima Tietotekniikan tutkimussäätiö edistää ja tukee tietotekniikkaa koskevaa ja siihen liittyvää tutkimus-, koulutus- ja neuvontatoimintaa. Säätiö haluaa näin osaltaan tukea Suomen korkean tutkimuksen ja tuotekehityksen kansainvälistä kilpailukykyä ja innovatiivisuutta sekä valmiuksia tulevaan.

Vuodelle 2022 Tietotekniikan tutkimussäätiö on varannut 40 000 euroa apurahoja jaettaviksi uusiin metaversumi-teeman tutkimushankkeisiin. Lisätietoja apurahakampanjasta löydät osoitteesta tietotekniikantutkimussaatio.fi/metaversumi-apurahakampanja-2022.

Termi metaversumi (engl. Metaverse) on synnytetty kuvaamaan internetin seuraavaa vaihetta, joka koostuu jaetuista kolmiulotteisista virtuaalitiloista. Tilat voidaan kytkeä yhteiseen interaktiiviseen virtuaaliuniversumiin, joka voi sisältää esineiden internetiä, älykkäitä pintoja, sensoreita, puettavaa älyä ja päätelaitteita sekä niiden tuottamaa dataa ja informaatiota aina loppukäyttäjäkokemukseen asti. Lisäksi tarvitaan näiden laitteiden keskinäistä tiedonsiirtoa, tietoturvaa, ohjelmistoja ja älyä. Siis kaikkea sitä mitä Suomi on systemaattisesti kehittänyt viimeiset vuosikymmenet.

Meillä onkin erinomainen mahdollisuus maana ottaa paikkamme keskeisten metaversumin rakennuspalikoiden standardoitujen ratkaisujen toteuttajana ja myös uusien liiketoimintamallien mahdollistajana. Kannustamme erityisesti nuorta tutkija- ja yrittäjäsukupolvea tutkimaan metaversumin vaatimia teknologioita ja sen mahdollistamia liiketoimintamahdollisuuksia sekä ihmisten vuorovaikutusta.



Janne Mustonen
toimitusjohtaja, TIVIA
LinkedIn


TIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana painettua Tivi-lehteä.

TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat myös vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla.

Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi