Moving Forward with Cooperation

Loppukesää vietetään ja toivon, että teillä kaikilla on ollut rentouttava loma. Keskityn tässä pääkirjoituksessa yhteistyöhön, koska uskon vahvasti sen olevan TIVIAn tärkein voimavara.

Yhteistyön saavuttamiseksi tarvitaan, hyvän strategian ja tavoitteiden asettamisen lisäksi, luottamusta, osaamisen hyödyntämistä, kommunikaatiota, yhteistä kulttuuria ja avoimuutta. Muitakin yhteistyön osa-alueita löytynee, mutta keskitytään lähinnä tässä pääkirjoituksessa näihin.


Harrastan itse eri bändeissä soittamista, ja bändi on yksi yhteistyön kiteytymä. Sen takia yhdestä bändistä kuva tässä pääkirjoituksessa. Kyseessä on harrastelu ja bändi, jossa soittajat asuvat eri puolella Etelä-Suomea, jotkut tuttuja ennen kuin bändi aloitti ja jotkut ovat tulleet mukaan matkan varrella tuttavien kautta. Luottamus on bändissä aina ollut tärkeä ja tämä on yksi soittajien pysyvyyden syy. Soitamme tietyntyyppistä musiikkia eli meille on syntynyt tietyntyyppinen ”kulttuuri”. Osaamme kommunikoida avoimesti siitä, mitä uusia biisejä ehdotamme soitettavaksi ja valinnat hoidetaan keskustelemalla ja kokeilemalla. Meillä on selkeä tavoite, joka on ”mielestämme kivojen biisien soittaminen”. Kerromme aina mitä soitamme, jos tulee epäilys siitä, että yleisö ei meille sovi. Yleisö ei aina ole samaa mieltä kanssamme, mutta olemme todenneet, että fokuksella soitamme paremmin ja yleisö huomaa tämän nopeasti. Löydämme sitä kautta yleisömme ja kaikilla on kivaa kun tämä toimii.

Bändin yhtäläisyydet TIVIAn yhdistys-, yritys- tai vaikkapa softatiimiin toimintaan ovat suhteellisen selkeät. Suunnitelmallisuus, pitkäjänteisyys, fokus, luottamus, kulttuurin ja toimintatapojen rakentaminen ovat aika samat kuin bändillä. Selkeällä toiminnalla ja vahvalla fokuksella rakennamme toiminnan, jossa yhteistyö kaikkien alue- ja teemayhdistysten kanssa aikaansaadaan ainutlaatuista voimaa. Luottamuksella ja avoimuudella asiakkaat ymmärtävät, mitä olemme ja itse ymmärrämme, mitä pitää tehdä. Hyvällä kommunikaatiolla, osaamisella vahvalla kulttuurilla luodaan arvoa, jota huomataan. Soitetaan siis yhdessä.

Michael Lindholm, TIVIAn hallituksen jäsen ja basisti Six Burner Cooker nimisessä bändissä

Jaa tämä kirjoitus
Tags
Arkistoi