AI TIVIA Stadissa - Tekoäly ja vastuullisuus
AI TIVIA Stadissa - Tekoäly ja vastuullisuus
AI TIVIA STADI – Tekoäly ja vastuullisuus -tapahtuma kokoaa yhteen tekoälystä ja sen vaikutuksista kiinnostuneet ammattilaiset. Tällä kertaa syvennymme tekoälyn ja ihmisen väliseen vuorovaikutukseen sekä sen tuomiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin.
AI TIVIA STADI – Tekoäly ja vastuullisuus -tapahtuma tarjoaa ajankohtaista tietoa, asiantuntijapuheenvuoroja ja tilaisuuden verkostoitua muiden alan asiantuntijoiden kanssa. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä TIVIA Uusimaa ry, Systeemityöyhdistys Sytyke ry ja DAMA Finland ry. Tervetuloa keskustelemaan ja jakamaan näkemyksiä tekoälyn roolista tulevaisuuden työelämässä ja yhteiskunnassa!
Paikka ja ajankohta
27.2.2025 klo 15:00 – 21:00
Kulttuuritehdas Korjaamon Vintti, Töölönkatu 51A, 00250 Helsinki.
Ohjelma
15.00 Ilmoittautuminen ja kahvit
15.30 Keinoälyn eettisyys sosiaali- ja terveyspalveluissa – Mikko Luomala
Keinoälyn käyttöönotto sosiaali- ja terveyspalveluissa edellyttää vahvaa eettistä pohjaa. Ohjausdatan vinoumat voivat johtaa virheellisiin hoitopäätöksiin, joten keinoälyn tulosten tulkintaan tarvitaan selkeät ohjeistukset.
Keinoälyn käyttö voi parantaa terveydenhuollon tehokkuutta, mutta vain, jos se toteutetaan hallitusti ja vastuullisesti. Tulkintaongelmat ja keinoälyn oppimiskäyrä vaativat huolellista seurantaa, jotta teknologia tukee päätöksentekoa oikeudenmukaisesti ja turvallisesti. Eettisesti kestävä käyttöönotto on avain parempaan ja luotettavampaan terveydenhuoltoon.
Tekoäly nuorten mielenterveystyön tukena – Saara Huhanantti
Nuorten suosiman Sekasin-chatin rinnalle on kehitetty mielenterveyteen erikoistunut chatbot. Mitä tarkoittaa etiikka ja vastuullisuus, kun kyseessä ovat sensitiiviset aiheet, nuoret kohderyhmänä sekä generatiivinen tekoäly?
Nuoret omaksuvat uudet teknologiat käyttöön joka tapauksessa ja soveltavat tarjolla olevia vaihtoehtoja omiin tarkoituksiinsa. Kuinka turvaamme sen, että käytössä on myös vastuullisesti tuotettuja ja sisällöltään turvallisia vaihtoehtoja? Kuinka taklataan riskit ja tunnistetaan uhkien sijaan mahdollisuudet?
Digitaalinen kaksonen – Tekoälypohjainen asiantuntija tutuksi: Markku-AI – Markku Pelkonen
Tässä esityksessä sukellamme tekoälyn ja asiantuntijatyön yhdistämiseen. Markku kertoo omista digitaalisista kaksosistaan, kuinka tekoälyä voidaan kouluttaa asiantuntijatyön tueksi sekä miten sitä voidaan hyödyntää oppimisen ja päätöksenteon tukena.
18.00 Verkostoitumista & livemusiikkia
Tapahtumassa osallistujille on tarjolla Tapas menu ja lasi viiniä. Lisäksi tapahtumapaikalla on mahdollisuus ostaa virvokkeita baarista.
Tunnelmaa luo svengaava, iloinen livemusiikki, josta vastaa tuttuun tapaan laulajamuusikko Petsku Lemström ja hänen Lucky Trionsa.
Hinta
Tilaisuus on jäsenille maksuton ja jäsen voi tuoda maksutta kaverin mukanaan. Ei-jäsenille tapahtuman hinta on 30 euroa. No show -maksu on edellä mainitun osallistumismaksun suuruinen, myös jäsenille, joten ilmoita mahdollisesta ilmoittautumisesi peruuntumisesta viimeistään 24.2.2025! Voit liittyä TIVIA yhteisön jäseneksi tästä.
Mukaan mahtuu 70 ensimmäistä ilmoittautunutta.
Markku Pelkonen
Markun yli 30 vuoden kokemus digitaalisen oppimisen kehittämisestä on synnyttänyt vahvan halun jakaa osaamistaan ja auttaa muita omaksumaan tulevaisuuden taitoja. Hänen missionsa on edistää jatkuvaa oppimista, kasvumyönteisyyttä ja rohkeutta uudistua.
Verkkosivut: www.growthresilience.com
Instagram: @makepelkonen
LinkedIn: Markku Pelkonen
Saara Huhanantti - Johtaja, Project 5/5
Saara Huhanantti johtaa Ilkka Paanasen säätiön rahoittamaa voittoa tavoittelematonta Projekti 5/5:ta, jonka tavoitteena on kehittää tekoälyä hyödyntäviä teknologisia ratkaisuja nuorten mielenterveystyön tueksi. Huhanantti työskenteli aiemmin Sekasin Kollektiivin kehittämispäällikkönä, mitä ennen hän on tehnyt pitkään kriisityötä ja työskennellyt haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten parissa. Huhanantti kuvailee itseään teknisesti orientoituneeksi humanistiksi.
Mikko Luomala - Apurahatutkija, Vaasan yliopisto
Mikko on tehnyt paljon töitä opintojensa eteen sekä tehnyt pätkätöitä elämänsä aikana ja ollut yrittäjänä. Mikon työura on koostunut monenlaisista IT-alan ja turvallisuuteen liittyvistä työtehtävistä, jonka lisäksi hän on toiminut tietokonealan yrittäjänä. Viimeisimpänä työsuhteena Hälytyskeskus Hälyttävä Oy:ssä, jossa hän osallistui hälytyskeskuksen rakentamiseen ja IT-järjestelmien ylläpitoon. Hän on ollut töissä Research Scientistia Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:ssa Espoossa. Tällä hetkellä hän on apurahatutkijana Vaasan yliopistolla ja tekee kyberkriminologiaa koskevaa väitöskirjatutkimusta.