Minkälaisia henkilöitä toimii TIVIAn hallituksessa? Haastattelemme niin entisiä kuin nykyisiäkin TIVIAn hallituksen jäseniä, jotka kertovat omia mietteitään mm. hallitustyöskentelystä, yhdistystoiminnasta ja itsestään.
Tämä on toinen kolmesta haastattelusta. Haastattelussa on Minna Oksanen (Senior Consultant, Hovi Development Consulting), joka on toiminut TIVIAn hallituksessa vuodesta 2018 lähtien.
Haku TIVIAn hallitukseen on käynnissä 28.9.2020 asti.
Hae TIVIAn hallitukseen – lähetä hakemus!
Miten kuvailisit itseäsi työelämässä?
Olen kiinnostunut tiedosta ja miten sitä hyödynnetään. Nykyinen roolini konsultoinnin ohella on myös kouluttaja, joten viihdyn hyvin roolissa, jossa voin auttaa suunnittelemaan toimintaa tehokkaaksi ja näen, kun saan toiset oppimaan. Teen mielelläni monipuolista työtä ja usein on olo, että on 100 ja 1 rautaa tulessa.Miten kuvailisit itseäsi yhdistystoiminnassa?
Olen aktiivinen verkostoituja. Ideoin mielelläni tapahtumia ja olen ollut mukana lehtitoiminnassa.Miten kuvailisit itseäsi vapaa-ajalla?
Viihdyn luonnossa ja liikkeellä. Viime aikoina golf on vaihtunut entistä enemmän muihin ulkoilumuotoihin.Miten kesä meni ja mitä odotat syksyltä?
Kesällä nautittiin kotimaan maisemista mökkimaisemissa. Kunnostettiin mökkipihaa ja rentouduttiin.Millainen yhdistystausta sinulla on?
Aloitin 1990 Datanomit ry:n hallituksessa ja siitä lähtien olen ollut TIVIAn toiminnassa mukana. Siitä lähtien, kun vuonna 2001 Datanomit-Tradenomit ry fuusioitiin Sytyke ry:hyn, niin olen ollut lähes koko ajan vastuuroolissa. Olen toiminut Sytyke-lehden (ent. Systeemityölehti) päätoimittajana kuusi vuotta.Miksi TIVIA? Mikä itselläsi draivaa halua olla vaikuttamassa hallituksessa?
Haluan olla kehittämässä TIVIAa siten, että se on suomalaisen ICT-alan lippulaiva. Tähän tavoitteeseen tarvitaan aktiivista yhdistystoimintaa sekä näkyvyyden parantamista TIVIA-yhteisön ulkopuolelle. Olen siksi ollut vetämässä viestintätoimikuntaa, joka on toistaiseksi tarkoittanut TIVIA News -lehden sisällöstä vastaamista yhdessä toimiston kanssa.Mikä on henkilökohtainen erityisteemasi vuoden 2021 hallitustoiminnassa? Yhdistyskentällä oma rooli tulee olemaan
DAMA Finlandin toiminnan elvyttämisessä. Osittaisena paluumuuttajana vuonna 2020 DAMA Finland liittyi TIVIAan ja olen nyt lupautunut hallitukseen mukaan. Alun perin DAMA Finland oli osana Sytyke ry:tä, mutta myöhemmin DAMAsta tuli oma yhdistys, joka nyt liittyi TIVIAan. Jotta Sytyke ja DAMA eivät kilpailisi keskenään niin tavoite on tehdä DAMAsta yhdistys, jonka toiminta tapahtuu englanniksi, jotta saataisiin TIVIAan mukaan myös englanninkielisiä ICT-alan ammattilaisia. TIVIA-tasolla viestinnän osalta tulemme ensi vuonna kehittämään sähköisten viestintäkanavien hyödyntämistä.Mistä hallituksen toiminnasta tai saavutuksesta olet erityisen ylpeä ja miksi?
Saimme vuonna 2019 aikaan brändi- ja sääntöuudistuksen, jonka johdosta TIVIA on entistä yhtenäisempi. Toinen saavutus on, että jokainen TIVIA News -lehti on ollut sisällöltään laadukas. Siitä kiitos kaikille työhön osallistuneille.
Millaisesta uudesta osaamisesta tai näkemyksestä hallitus hyötyisi?
Hallituksesta puuttuu nyt opiskelijanäkemys. Joko alumni- tai opiskelijayhdistystaustainen henkilö voisi olla hyvä.
Millä sanalla kuvailisit TIVIAa?
Yhteisö, joka yhdistää ICT-alan ammattilaiset on hieman laimea ilmaus, mutta sitä haluamme olla. Edellisessä nimipohdinnassa ehdottelin nimeä Digi Finland, eli tavoite on verkostoida ja kasvattaa osaamista digitaalisen Suomen osalta.
Mikä itselläsi on tärkein oppi tai anti hallitustyöstä?
Kun hallituksella on hyvä johto, saadaan aikaan isojakin kehityshankkeita. Hallitus ei myöskään voi olla erillinen irrallinen osa yhteisöstä, vaan hallitus ohjaa yhteistä tavoitetta. Siksi hallituksessa on kuunneltu aktiivisella korvalla jäsenistön toiveita ja tarpeita. Liiton toimiston kanssa yhdessä on saatu isojakin kehitystöitä eteenpäin.
Millaisen hallituksen TIVIAn jäsenet saavat tulevalle kaudelle?
Aktiivisen ja toimivan. Jatketaan uudistuksen tiellä. Alkukauteni hallituksessa olimme erittäin operatiivinen toimielin, mutta tulevan hallituksen tavoite on olla enemmän strategista kehitystä johtava. Siksi siis jokaista yhdistyksessä toimivaa tarvitaan, jotta saadaan vahvaa toimintaa ja lisättyä näkyvyyttä.