Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIA News: Alustatalous ei synny ilman uutta osaamista

Juhlavuottaan viettävä TIVIA haastaakin Suomen kaikki lapset, nuoret ja opiskelijat mukaan yhteiseen kansalliseen ohjelmisto- ja alustatalouden kasvuhankkeeseen.

Suomella on maailman mittakaavassa poikkeuksellinen kyky luoda uusia ohjelmistoja. Kansallisesti meidän tarkka ja tunnollinen luonteenpiirteemme, vaikea kielioppimme, erinomainen koulutusjärjestelmämme ja erittäin positiivinen suhtautuminen uutta teknologiaa kohtaan luovat maailman parhaat edellytykset liiketoimintaohjelmistojen suunnittelulle, kehittämiselle ja luomiselle. Kansallisen infrastruktuurin osalta Suomi on maailman vakaimpien, turvallisimpien, ympäristöystävällisten, kestävän kehityksen ja tasa-arvoisimpien maiden aivan kärjessä. Suomessa on maailman paras yleissivistys, oppineisuus ja edellytykset elämän mittaiseen oppimiseen. Kaiken tämän johdosta Suomi, jos mikään maa maailmassa, on se maa, joka pystyy synnyttämään ohjelmisto- ja alustatalouden seuraavat globaalit menestystarinat. 

Juhlavuottaan viettävä TIVIA haastaakin Suomen kaikki lapset, nuoret ja opiskelijat mukaan yhteiseen kansalliseen ohjelmisto- ja alustatalouden kasvuhankkeeseen. Tulemme vuoden 2018 aikana kouluttamaan 65 nuorta ohjelmisto- ja alustatalouden kansallisiksi lähettiläiksi valtakunnallisessa TIVIA-AKATEMIA-koulutusohjelmassa yhdessä julkisen sektorin, yrittäjien, elinkeinoelämän, median, IT-alan järjestöjen ja korkeakoulukumppaniverkoston kanssa. TIVIA-AKATEMIA tarjoaa nuorille näköalapaikan globaaliin IT-alan kehitykseen, alan parhaisiin yrityksiin, innovaatiojärjestelmiin, ohjelmistoteknologian tulevaisuuteen, lainsäädäntöön, etiikkaan, koulutusmahdollisuuksiin ja valtakunnallisiin vaikutuskanaviin. TIVIA-AKATEMIA on täysin ilmainen siihen valituille nuorille TIVIAn ja yhteistyökumppanien kanssa luodun stipendi- ja kummijärjestelmän ansiosta. Koulutusohjelmaan tullaan valitsemaan nuoria kaikista Suomen eri osista. Ohjelmaan voi hakea tammikuun lopulla TIVIAn verkkosivujen kautta. 

TIVIA haluaa juhlistaa 65-vuotista toimintaansa tarjoamalla nuorille, tulevaisuuden yhteiskuntamme vaikuttajille ja päättäjille, paremman ymmärryksen ohjelmisto- ja alustatalouden roolista globaalissa taloudessa. TIVIAn laaja valtakunnallinen verkosto ja toiminta tarjoaa poikkeuksellisen tavan laajentaa ymmärrystä, luoda arvokkaita sosiaalisia verkostoja ja rakentaa osaavampaa Suomea yhdessä olipa sitten kyseessä digitaaliset taidot, uudet älylaitteet, koodaus, pelit, uusien järjestelmien suunnittelu, testaus, tietoturva, tietoverkot, tietohallinnon johtaminen tai uusi toimintamallien kehittäminen. TIVIA verkottaa, vaikuttaa ja kehittää koko Suomea.

Teksti: Mika Helenius

 

sisään TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
TIVIA News: ICT-ala imaisee mukaansa monipuolisiin työtehtäviin ja harrastetoiminnan pariin