Tietoturvallinen ohjelmistokehitys

Paikka: Pääkaupunkiseutu
Ajankohta: 5.10.2021
Järjestäjä: Tieto-ja viestintätekniikan ammattilaiset, TIVIA ry

Tietoturvallisuus on ohjelmistokehityksen kriittinen laatutekijä. Heikko tietoturva mahdollistaa tietovuodot tai jopa järjestelmän tuhoutumisen. On siis selvää, että panostaminen tietoturvaan jo ohjelmiston kehittämisvaiheessa auttaa välttämään ongelmia myöhemmin. TIVIA yhdessä Second Nature Securityn kanssa järjestää koulutuksen, jossa osallistujat saavat käytännönläheiset tiedot tietoturvan tason nostamiseen omassa organisaatiossaan.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on lisätä ohjelmistokehittäjien tietoturvaosaamista ja saavuttaa pysyvä tasonparannus kehitettävien sovellusten ja järjestelmien tietoturvaan. Koulutuksen jälkeen osallistujat tietävät miten tietoturva tulee ottaa huomioon sovelluskehityksen eri vaiheissa ja osaavat muun muassa paremmin soveltaa eri haavoittuvuuksien tunnistusmenetelmiä ja -tekniikoita käytännössä. Näin ollen ohjelmistokehittäjien tietoturvakoulutus parantaa kehitteillä olevien sovellusten sekä järjestelmien tietoturvaa jo suunnitteluvaiheessa, jolloin tietoturvariskit vähenevät kokonaisuudessaan.

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat ohjelmistokehittäjät, projektipäälliköt, scrum masterit ja muut ohjelmistokehityksessä mukana olevat henkilöt.

Koulutuksen sisältö

 Johdatus tietoturvaan

  • Käydään läpi tietoturvan perusperiaatteita, joita tarvitaan esimerkiksi tietoturvavaatimusten määrittelyssä.

OWASP Top 10

  • 10 vakavinta websovellushaavoittuvuutta – soveltuvat myös muihin sovelluksiin (desktop client -sovellukset, mobiilisovellukset ja websovellukset)

Microsoft SDL

  • Miten tietoturva tulisi huomioida sovelluskehitysprosessissa

Kouluttaja

Kouluttajana toimii Emil Sågfors 2NS:ltä. Emil on tietoturva-asiantuntija ja valkohattuhakkeri, jolla on vankka kokemus ohjelmistokehityksestä ja ketterän kehitystiimin vetämisestä. Hänen erikoisosaamistaan ovat tietoturvatestaukset sekä turvallisten ohjelmistototeutusten suunnittelu, joissa korostuu avoimuuden ja empatian merkitys tietoturvalle.

Osallistumismaksu

Jäsenhinta koskee TIVIA-yhteisön henkilöjäseniä sekä yhteisöjäsenten henkilökuntaa.

  • Jäsenhinta: 595 €
  • Normaalihinta: 745 €

Kaikkiin hintoihin lisätään alv 24 %.

Tutustu myös muihin TIVIAn järjestämiin koulutuksiin.

Jos et vielä ole TIVIA-yhteisön jäsen, liity nyt ja osallistu koulutukseen jäsenetuhintaan (jäsenmaksut 20–65 €)! Tutustu myös yritysjäsenyyteen!

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu

Kysyttävää koulutuksesta? Lähetä viesti osoitteeseen ilmoittaudu(at)tivia.fi 

Peruutusehdot: Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 14 vrk ennen koulutuksen alkua, perimme 50 % osallistumismaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme koko osallistumismaksun.  Yhteydenotot: ilmoittaudu(at)tivia.fi.

Early Bird-hinnalla ilmoittautuessasi kirjoita toisen osallistujan nimi ”Lisätieto”-kenttään. Molempien osallistujien tulee täyttää oma ilmoittautumisensa. Toivomme molempien TIVIA-jäsenetuhinnan hyödyntäjän olevan TIVIAn jäsen.

Pidätämme oikeuden päivittää koulutuksen sisältöä.