Tiedonhallintalaki haltuun

Paikka: Taitotalo Kongressikeskus, Valimotie 8, 00380 Helsinki tai etänä
Ajankohta: 8.10.2020
Järjestäjä: Tieto-ja viestintätekniikan ammattilaiset, TIVIA ry

Uusi tiedonhallintalaki tuli voimaan vuoden 2020 alussa. Tiedonhallintalain tarkoituksena on varmistaa, että viranomaiset käsittelevät tietoaineistoja asiakaslähtöisesti, yhdenmukaisesti ja tietoturvallisesti julkisuusperiaatetta noudattaen. Lisäksi tiedonhallintalaki tuo mukanaan uuden kuvausvelvoitteen – tiedonhallintamallin. Tiedonhallintamallissa on kuvattava muun muassa määritykset asiankäsittely- ja palveluprosessien tietoturvallisuusjärjestelyistä ja tietojärjestelmien rajapinnoista. 

TIVIA järjestää yhdessä Castren & Snellmanin ja Arterin kanssa Tiedonhallintalaki haltuun –koulutuksen, jossa osallistujat saavat peruskäsityksen lain vaatimuksista mm. tietoturvallisuuden suhteen sekä käytännön esimerkkejä siitä miten tiedonhallintamalli luodaan.

Koulutus järjestetään luokkakoulutuksena Helsingissä, mutta koulutukseen on mahdollista osallistua myös striimin välityksellä. Ilmoitathan ilmoittautumislomakkeella osallistutko paikanpäällä vai etänä.

Tavoite

Osallistumalla koulutukseen saat:

 • Perusymmärryksen tiedonhallintalain sisällöstä, lain tietoturvavaatimuksista sekä siitä miten laki koskee julkishallinnon ulkoistuksia toteuttavia yrityksiä
 • Valmiudet edistää käytännön toimia näiden säännöksien valossa
 • Ymmärryksen siitä, mitä dokumentaatiota tiedonhallintalaki velvoittaa tekemään

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmään kuuluvat julkishallinnon toimijat sekä yritykset, jotka toteuttavat julkishallinnon ulkoistuksia.

Ohjelma

 • Klo 9-12 Kouluttajana Jesse Järvenpää Associate-lakimies, Castren & Snellman
  • Mitä tiedonhallintalaki sääntelee ja millaisia uusia elementtejä se sisältää
  • Tietoturvallisuus ja salassa pidettävien asiakirjojen turvallisuusluokittelu
  • Mitkä tiedonhallintalain säädökset soveltuvat yrityksiin niiden toteuttaessa julkisen hallinnon ulkoistuksia
 • Klo 13-16 Kouluttajana Toni Vehmaanperä, Konsultti, Arter 
  • Tiedonhallintalain käytännön vaatimukset
  • Tiedonhallintalain mukaisen tiedonhallintamallin sisällön läpikäynti
  • Johdatus tiedonhallintamallin kuvausten rakentamiseen ja kokoamiseen

Kouluttajat

Jesse Järvenpää työskentelee associate-lakimiehenä Castren & Snellmanin Data ja teknologia- sekä Tietosuoja ja yksityisyyden suoja -palveluissa. Ennen Castrén & Snellmania Järvenpää työskenteli lakimiehenä ulkoministeriössä tietoturvallisuuskysymysten parissa sekä oli mukana valmistelemassa tiedonhallintalakia. 

Toni Vehmaanperä toimii Arterilla tiedonhallinnan ja kokonaisarkkitehtuurin konsulttina. Tonilla on vahva osaaminen organisaatioiden toiminnan visuaalisessa mallintamisessa. Hän tuntee hyvin myös julkishallinnon tiedonhallintalain sekä GDPR-asetuksen vaatimukset.

Osallistumismaksu

Jäsenhinta koskee TIVIA-yhteisön henkilöjäseniä ja yhteisöjäsenten henkilökuntaa.

 • Jäsenhinta 595 €
 • Normaalihinta 745 €

Kaikkiin hintoihin lisätään alv 24 %.

Tutustu myös muihin TIVIAn järjestämiin koulutuksiin.

Jos et vielä ole TIVIA-yhteisön jäsen, liity nyt ja osallistu koulutukseen jäsenetuhintaan (jäsenmaksut 20–65 €)! Tutustu myös yritysjäsenyyteen!

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu

Kysyttävää koulutuksesta? Lähetä viesti osoitteeseen ilmoittaudu(at)tivia.fi tai soita 020 741 9898.

Peruutusehdot: Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 14 vrk ennen koulutuksen alkua, perimme 50 % osallistumismaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme koko osallistumismaksun. Early bird -ilmoittautumista ei voi perua, mutta osallistumisoikeuden voi siirtää toiselle henkilölle. Yhteydenotot: ilmoittaudu(at)tivia.fi tai 020 741 9898.

Pidätämme oikeuden päivittää koulutuksen sisältöä.