Certified ScrumMaster -verkkokoulutus

Paikka: Verkkokoulutus
Ajankohta: 20.–21.4.2020
Järjestäjä: Tieto-ja viestintätekniikan ammattilaiset, TIVIA ry

Certified ScrumMaster (CSM) -kurssi on kahden päivän oppimistapahtuma, jonka aikana osallistuja syventyy Agilen periaatteisiin sekä Scrum-menetelmän konsepteihin ja käytäntöihin. Koulutuksessa painotetaan vuorovaikutteisuutta ja yhteistyökykyä, ja käytetään vuorotellen erilaisia koulutuselementtejä kuten luentoja, keskusteluja, harjoituksia, pelejä, simulaatioita ja videoita. Kurssi järjestetään yhteistyössä agile42:n kanssa.

COURSE INFORMATION IN ENGLISH

Opetuskieli | Course language

Englanti | Jos koulutuksessa ei ole englanninkielisiä osallistujia, niin koulutus pidetään suomeksi.
English | If there aren’t any English speaking participants, the course will be held in Finnish.

Tavoite

Certified ScrumMaster -kurssi antaa yksityiskohtaisia tietoja Scrumista ja Scrumin rakenteesta. Kurssin aikana osallistujat ymmärtävät miksi ja miten näin yksinkertaisella prosessilla voi olla niin syvä vaikutus organisaatioon. Osallistujat saavat käytännön kokemusta Scrumin eri työkaluista ja käytännöistä kuten tuotteen backlog, sprint backlog, päivittäiset Scrum-kokoukset, sprintin suunnittelukokous sekä burndown-kaavio.

Kohderyhmä

Kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät tai tulevat työskentelemään Scrum-tiimissä tai sen läheisyydessä. Kurssi soveltuu myös hyvin henkilöille, jotka haluavat ymmärtää syvemmin, mitä Scrum ja ketterä ohjelmistokehitys tarkoittavat ja miten ne toimivat. Kohderyhmään kuuluu mm. kehittäjät, testaajat, määrittelijät, projektipäälliköt ja IT-päälliköt.

Koulutuksen sisältö

 • Johdanto ketteryyden periaatteisiin
 • Johdanto Scrumin periaatteisiin
 • Scrumin peruselementit ja käytännöt
 • Roolit ja vastuut
 • Tuotteen backlog ja julkaisusuunnittelu
 • Sprint backlog ja sprinttisuunnittelu
 • Päivittäinen Scrum-kokous
 • Burndown-kaaviot ja projektiraportointi
 • Sprintin katselmointi ja retrospektiivi
 • Kurssi sisältää simulaatioita, pelejä, rooliharjoituksia sekä agile42 Scrum Lego City Game
 • CSM-sertifikaatti

Kurssin jälkeen osallistujat voivat suorittaa Certified ScrumMaster -tentin verkossa ja saavat Certified ScrumMaster -todistuksen. Osallistujat saavat kurssista myös 14 Project Management Institute (PMI) Professional Development Units (PDU) -pistettä, jotka voidaan käyttää Project Management Professional (PMP) ja PMI-Agile Certified Practitioner (PMI-ACP) -sertifikaatteihin.

Kurssilla käytettävä materiaali on englanninkielistä.

Kouluttaja

Lasse Ziegler (Agile Coach & Managing Direcetor, agile42) on sertifioitu Scrum-kouluttaja. Hän on toiminut yli 15 vuotta ohjelmistoteollisuudessa mm. kehittäjänä, arkkitehtinä ja projektipäällikkönä. Vuodesta 2005 lähtien hän on toiminut ketterien menetelmien mm. Scrumin parissa. Vuodesta 2008 lähtien hän on kouluttanut ja valmentanut yrityksiä Suomessa ja muualla maailmassa ketterien menetelmien käyttöönotossa.

Palautetta

”Koulutuksen parasta antia olivat käytännön esimerkit ja harjoitteet.”
”Koulutuksessa parasta olivat vuorovaikutteisuus ja tehtävät, jotka havainnollistivat yksinkertaisilla esimerkeillä miten Scrum toimii.”
”Koulutus selkiytti pitkälti juuri toivomallani tavalla Scrum Masterin tehtäviä ja koko Scrum-menetelmää. Kouluttaja rikasti sisältöä omilla kokemuksillaan ja näkemyksillään, mikä toi kurssin antiin paljon lisää. Erittäin hyvä koulutus, suosittelen! Kouluttaja puhui moitteetonta ja hyvin helposti ymmärrettävää englantia.”

Osallistumismaksu

 • 995 € (+alv) jäsenhinta (TIVIA-yhteisön henkilöjäsenet sekä yhteisöjäsenten henkilökunta)
 • 1 195 € (+alv) normaalihinta

Tutustu myös muihin TIVIAn järjestämiin koulutuksiin.

Jos et vielä ole TIVIA-yhteisön jäsen, liity nyt ja osallistu koulutukseen jäsenetuhintaan (jäsenmaksut 20–65 €)! Tutustu myös yritysjäsenyyteen!

Ilmoittautuminen | Registration

Ilmoittaudu | Sign up

 

Kysyttävää? Lähetä viesti osoitteeseen ilmoittaudu(at)tivia.fi tai soita 020 741 9898.

Oletko kiinnostunut organisaatiokohtaisesta koulutuksesta useammalle henkilölle? Voimme järjestää tämän koulutuksen myös omissa tiloissanne toiveidenne mukaisesti räätälöitynä koulutuksena. Tarjouspyynnöt ja tiedustelut: ilmoittaudu(at)tivia.fi.

Peruutusehdot: Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 14 vrk ennen koulutuksen alkua, perimme 50 % osallistumismaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme koko osallistumismaksun.

Pidätämme oikeuden päivittää koulutuksen sisältöä.

TIVIAAgile42